'Vefa' konulu kısa film yarışmasına başvurular devam ediyor

'Vefa' konulu kısa film yarışmasına başvurular devam ediyor

  • 1
  • 0

“Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı" öncülüğünde bu yıl Genç Kitaplar 2. kısa film yarışması Güneysulu yardımsever iş adamı ve vakfın eski mütevelli heyeti başkanlarından Merhum Ahmet Gür anısına düzenleniyor.

Lise ve üniversiteli öğrencilerin katılacağı 'vefa' temalı kısa film yarışmasında 1. olana 30 bin TL, 2. olana 20 bin TL ve 3. olana 15 bin TL ödül verilecek.
Genç Kitaplar adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Senaryonu yaz, hazırlıklara başla" sloganıyla yarışma duyurusu yapıldı.
Yarışmaya son katılım tarihi 10 Eylül 2023 olarak belirlendi.

Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı yaptığı açıklamada, “Bizler Ahde Vefa'yı dostluğun,kardeşliğin, akrabalık ilişkilerinin bir nişanesi olarak kültürümüzde yeniden canlandırmak amacıyla Vefa temalı kısa film yarışmasını düzenlemekteyiz. Amacımız; verdiğimiz sözlere sahip çıkmanın ne kadar kıymetli bir sorumluluk olduğu bilincini görsel,dramatik ve sinematografik bir metodla toplumun istifadelerine sunup bu doğrultuda Ahde Vefa kavramının etkinliğini ve toplumdaki işleyişini berkitmek” dedi. 

YARIŞMAYA KATILABİLECEK FİLM TÜRLERİ:
1. Yarışmaya sadece kurmaca kısa
film türündeki eserler katılabilir.
2. Kurmaca filmler animasyon veya
çizgi film türünde de olabilir.
3. Belgesel türündeki filmler
değerlendirilmeyecektir.
10 Nisan 2023 günü saat 10:00 itibariyle başlayan yarışmanın son başvuru tarihi ise 10 Eylül 2023 saat 23:59 olarak belirlendi. Bu tarih aralığı dışında gönderilen filmler değerlendirmeye alınmayacak.

Ön Başvurular 10 Haziran 2023 tarihinde başlayacak olup bu tarihten itibaren başvuru formları eksiksiz olarak doldurulmalı ve teslim edilmelidir. Başvuru formuyla birlikte filmin sinopsisi, yönetmenin adı-soyadı-telefon numarası ve iletişim bilgileri, yönetmenin T.C. kimlik numarası, yönetmene ait öğrenci belgesinin iletilmesi gerekiyor.

Yarışmaya başvuracak filmler YouTube’a çevrimdışı olarak yüklenecek ve YouTube linki Genç Kitaplar’ın genckitaplar@gmail.com mail adresine ulaştırılacak. 

Değerlendirmeler 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olup , ödüle layık görülen filmler 30 Eylül 2023 tarihinde ilan edilecek.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

'Mahzen-47' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

'Mahzen-47' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
Rize'de kaçak silah atölyesi ele geçirildi

Rize'de kaçak silah atölyesi ele geçirildi

  • 0
  • 0

Rizespor'un 'Tapucu' lakaplı futbolcu kimdir?