53 Markasının Patenti Alındı

53 Markasının Patenti Alındı

  • 3
  • 0

Rize’de Gazeteci ve Bilgi İşlem Yöneticiliği yapan Aytekin Kalender, Rize’nin plakası olan “53” yazılı ürünler üretip satışını yapmak için 53 sayısına patent aldı. Kalender 2019 yılında da “Rize Takip” ismine patent almıştı.

“53” markası için tekstil ürünleri, gıda ve hediyelik alanında Türkiye Marka Patent Kurumuna başvuru yaparak tescilini alan Aytekin Kalender, 53 sevdasını meraklıları ile buluşturacaklarını söyledi.   

Tekstil grubunda, her türlü malzemeden yapılmış iç-dış giysiler, çoraplar, fularlar, şallar, bandanalar, eşarplar, kemerler, ayakkabılar, terlikler, sandaletler, şapkalar, kasketler, bereler ve benzeri ürünler ayrıca gıda ve hediyelik eşya alanında da üzerinde yer alabilecek 53 markası için marka patenti alınmış oldu.

"Marka tescili almak şarttı"

53 markasını almak için birçok aşamayı ve kriteri yerine getirmek için uzun bir süre çalışma yaptıklarını belirten Kalender, "Şehrimize sevdamız ilimizin temsili olan 53 rakamının marka tescili için başvuru yapma fikrini bende oluşturdu. Marka başvurusundan önce 53 rakamlı ürünler için hazırlıklar yaptım. Neler yapabiliriz diye birçok ürün görseli ve üretim için alt yapı çalışmaları gerçekleştirdik. Bunları gün yüzüne çıkarttığımızda elbette ürünlerin kurumsal yönü zayıf kalarak çok sayıda benzer ürünlerle çoğaltılabilecekti. Bu yüzden marka tescili almak şarttı. Bu yönde adımlar attık ve şu an giyim, gıda ve hediyelik eşya gibi birçok alanı kapsayan ürünlerde marka sahibi olduk. Şu an tekstil ve hediyelik eşya alanında birçok ürün hem internetten hem de yerel mağazalardan ilgililerine ulaşmaktadır" dedi.

"Rize şehrini öne çıkartıyoruz"

Piyasadaki rakiplerinden farkını açıklayan Kalender; "Piyasada birçok ürün var evet. Biz yaptığımız ürünlerde Rize şehrini öne çıkartıyoruz. Gerek 53 rakamıyla gerekse Rize yazısıyla ürünler şehri andırıyor. Yeşil mavi renkteki ürünler ise en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bizim insanımız şehrine aşık. Bizde aynı şekilde bu aşka karşılık vererek şehrimizi temsil eden ürünler yapıp sunmaya çalışıyoruz. Şu an ürün sayımız 50'leri buldu. Her geçen gün ürün çeşitliliğimiz ve modellerimizi artırıyoruz" şeklinde konuştu. 

Haber :

Yorum Yap

Ormanlık alanda korkutan yangın

Ormanlık alanda korkutan yangın

  • 0
  • 0
Rize’de 16 mahalle ve köyde kesinti olacak!

Rize’de 16 mahalle ve köyde kesinti olacak!

  • 0
  • 0

Rize'de Covid-19 kaynaklı ilk ölüm hangi tarihte yaşanmıştır?