Alkan'dan Sefer Sayısının Artırılması Talebi

Alkan'dan Sefer Sayısının Artırılması Talebi

  • 0
  • 1

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Rize-Artvin Havalimanı sefer sayılarının artırılması gerektiğini belirterek, vatandaşların bu konuda mağdur edildiğini ifade etti.

Alkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta hizmete sunulan Rize-Artvin Havalimanı'nın açıldığı günden bu yana oluşturduğu potansiyelle bölgenin önemli bir açığını kapattığını belirtti.

Havalimanının 10 aylık süreçte yüz binlerce yolcu kapasitesiyle artı değer kattığını vurgulayan Alkan, "Rize-Artvin Havalimanı'nın birtakım odaklar tarafından engelleme ve ön kesme girişimleri ile karşı karşıya olduğunu üzülerek görmekteyiz. Rize-Artvin Havalimanı'nda sefer sayılarının azlığı nedeniyle vatandaşlarımız mağdur bırakılmaktadır. Talep olmasına raģmen hala sefer sayılarının artırılmaması bizleri düşündürmektedir." diye konuştu.

Özellikle yaz aylarında havayolu firmalarının ek sefer taleplerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından olumlu yanıt verilmemesi izaha muhtaç bir konu olduğunu belirten Alkan şunları söyledi:

"Öte yandan Artvinli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Bursa'ya ve birçok ile direkt uçuşun bulunmaması ve bu konuda bir adımın atılmaması bahsettiğimiz ön kesme girişimlerinin bir neticesi olarak karşımızda durmaktadır. Söz konusu bütün bu gerekçeler neticesinde ortaya çıkan tablo komşu şehrimiz Trabzon basınında taraflı haberlerin yer almasına neden olmaktadır. Bu durum bizi derinden üzmekle beraber şehrimize bir operasyonun gerçekleştirildiği izlenimini vermektedir. Yetkilileri, saydığım ve sayamadığım birçok mağduriyetin giderilmesi noktasında kararlı durmaya davet ediyorum."

Rize-Artvin Havalimanı'nın, bir takım odakların insiyatifine bırakılamayacağını aktaran Alkan, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı beyan ediyor, tüm vatandaşlarımızı şehrimizin geleceği için duyarlı olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    Neden açtınız biran önce kapatın o hava limanını vatandaşa değil kendinize yaptırdınız boşuna ovunmeyin

    Cevap yaz
    14.03.2023 10:55
Yorum Yap

Rize'de yılın ilk çeyreğinde 252 proje için çalışmalar sürüyor

Rize'de yılın ilk çeyreğinde 252 proje için çalışmalar sürüyor

  • 0
  • 0
Çayın düşmanı: ‘Telgraf otu’

Çayın düşmanı: ‘Telgraf otu’

  • 0
  • 0

Rize’nin kaç ilçesi vardır?