Ankara Rize Günleri Ne Zaman Yapılacak?

Ankara Rize Günleri Ne Zaman Yapılacak?

  • 0
  • 0

En son 2014 yılında yapılan Ankara Rize Günleri bu yıl yeniden Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından aynı çoşkuyla yapılacak.

Rize Günleri 2023 Ankara'da ne zaman, nerede, hangi tarihte yapılacağı içerisinde hamgi etkinliklerin, konserlerin, sanatçıların olacağı ile ilgili bilgiler netleşmeye başladı.

Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından 2-5 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapılması planlanan "Ankara Rize Günleri" için bu yıl “Size Bize Hepimize Rize” sloganı öne çıkartılacak. 
Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yapılacak “Rize’nin 100’leri” etkinlikleri, coğrafi tescilli ürünlerin sunumu, sohbet programları ve sosyal sorumluluk projeleriyle Rize Ankara'ya taşınacak.

RİZE'NİN KÜLTÜRÜ ANKARA'DA TANITILACAK
“Size Bize Hepimize Rize” mottosuyla gerçekleştirilecek olan "Ankara Rize Günleri" kapsamında yapılan etkinlik ve programlarla; Rize ilinin ve ilçelerinin bir fuar konsepti çerçevesinde tanıtımının yapılması planlanıyor. Ayrıca Türk çay sektörünün bir araya getirilmesi, Rize’de yetişen ve üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması sağlanacak. Rize’nin eşsiz güzellikteki turizm markalarının tanıtımı, yeni turizm destinasyon alanlarının öne çıkarılması, el sanatlarımız, folkloru, kültürü, tarihi, sanatsal ögeleri ve yemekleri de bu fuarda tanıtılacak. 

ANKARA'DAKİ FİRMALAR İLE ANLAŞMA SAĞLANACAK
Günler kapsamında, Ankara’daki Rizeliler arasında dayanışmanın güçlendirilmesi, Büyükelçiler ve Yabancı Misyon Şefleri'nin katılımı ile uluslararası cazibenin artırılması, Rize ile ilgili yapılacak konferanslarla önemli konuların başkentten tartışılması hedefleniyor. Öte yandan Rize’ye ekonomik girdi sağlanması için Ankara’daki Rizeli firmalar arasında işbirliğinin sağlanmasının amaçlanıyor.

Haber :

Yorum Yap

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

  • 0
  • 0
Çöp sahasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Çöp sahasında çıkan yangın kontrol altına alındı

  • 0
  • 0

Akbucak Köyü Rize'nin hangi ilçesindedir?