Avcı: Havalimanı İçin Ek Seferlerle İlgili Görüşmeler Devam Ediyor

Avcı: Havalimanı İçin Ek Seferlerle İlgili Görüşmeler Devam Ediyor

  • 0
  • 0

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türk Hava Yollarının uçak tedariği konusunda belli zorluklar yaşadığını belirterek önümüzdeki günlerde Rize Artvin Havalimanı için ek seferler konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Rize Takip’e özel açıklamalarda bulunan Muhammed Avcı, Rize’nin geleceği olarak turizmi gördüklerini ifade ederek, “Havalimanı ile ulaşım konusunda önemli bir avantaj yakaladık. Bu yüzden turizm olanakları daha kolaylaştı. Turizm önceliklerimiz arasındadır. Kent tasarımını yaparken, ekonomik ve turizm düşünerek hareket ediyoruz. Bizim üç tane ana başlığımız var.Bunlardan bir tanesi; lojistik merkez ve bunun getireceği organize sanayiyi besleyeceği ve bütün ticaretimizi canlandırabileceği bir vizyon ortaya konuldu. Diğer taraftan turizme dahil yapacağımız işler var ki havalimanı bunların en önemli lokomotiflerinden bir tanesiydi. Çaya ve tarıma dahil konular var. Bu üç ayrı başlığı da milletvekili olduğumuz dönemin ilk gününden itibaren takip ettik. Takip etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

HAVALİMANI BİR HAYALDİ
Havalimanının yıllardır Rize için hayal olduğunu ifade eden Avcı, “Yıllardır Rizeli hemşerilerimizin hayal ettiği, ‘ya acaba olur mu?’ diye düşündüğü konulardan bir tanesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kere daha yürekten teşekkür ediyorum. Rizeli hemşerilerimiz de onu mahcup etmediler. 70 bin kişilik katılımla, üstelik şehir merkezinde çok da uzak olan bir alanda herkesin araçlarıyla geldiği muhteşem bir açılış töreni gerçekleşti. O günden itibaren havalimanın ve yolcu performansına baktığımız zaman son dönemlerde açılan havalimanlarının içinde neredeyse en başta gelen havalimanlarından bir tanesi olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

EK SEFERLER
Türk Hava Yollarının uçak tedariği konusunda belli zorluklar yaşadığını belirten Avcı,‘’Dünyanın en çok noktasına uçuş yapan havayolu şirketi Türk Hava Yollarıdır. Ek seferler konusunda eksiklerimizi de en kısa zamanda kapatacağız. İstanbul’da sefer sayılarımız arttı. Ankara için bir sabah talebi var bu isteği de potansiyele ve Türk Hava Yollarının uçak tedarik durumuna göre önümüzde ki süreçte çözmeye çalışacağız’’ ifadelerine yer verdi.

HAVALİMANİ EN ÇOK TURİZİM NOKTASINDA KATKI SAĞLAYACAK
Havalimanın en çok turizm noktasında katkı sağlayacağını ifade eden Avcı, ‘’Bana göre dünya da en özgün en değerli tabiat alanlarından birçoğu bizde diyebiliriz. İkizdere bölgesi bu alanda çok özgü bir özelliğe sahip. Birçok vadimiz, yayalarımız, doğal güzelliklerimiz dünyada da çok değer bulan bölgelere sahibiz.  Ayder yaylasını, çat vadisini anlatmaya gerek bile yok. Şuan oradaki potansiyeli yönetmekte zorluk yaşıyoruz. İnanılmaz yoğun bir talep var, bu talep karşısında eksiklerimiz var. Bunları en kısa zamanda gidereceğiz’’ dedi.

 

Haber :

Yorum Yap

Rize'deki uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

Rize'deki uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

  • 0
  • 0
Bölümlü Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Bölümlü Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Eski adı 'Hurtoz' olan mahallenin adı nedir?