Bakkaların 'Parekende Yasası' Beklentisi

Bakkaların 'Parekende Yasası' Beklentisi

  • 0
  • 1

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, zincir marketlere belirli kurallar getirerek küçük esnafı koruyacak ‘Perakende Yasası’nın yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, zincir marketlerin her köşe başında açılması nedeniyle bakkal esnafının gelişmesine olanak tanınmadığını belirterek, “Artık haksız rekabete uğrayan bakkal amcalarımızın sesini ve feryadını yetkililerin  duyması ve ‘Perakende Yasası’nın güncellenerek nüfüs ve mesafe şartı kuralı konularak bakkal amcalarımızı gelecekte de var olması için çalışmaların bir an önce hızlanması önem arz etmektedir. Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası olarak yönetim kurulumuzla beraber birçok çalışmada bulunduk. İmza toplayıp gerekli devletimizin kurumlarına sorunları çözüm önerilerini ve isteklerimizi defalarca belirttik ancak bu zincir marketlere sanki bir ortaklıkları varmış gibi ilgilenmemeleri bizleri derinden üzmüştür.” diye konuştu.

Kısıtlama günlerinde zincir marketlerin kapalı tutulmasının bakkal esnafı için olumlu olduğunu dile getiren Koç, “Bugüne kadar etrafimızı örümcek ağı gibi saran zincir marketler bizlerin gelişimini engellemiştir. Yıllardır topluma hizmet veren mahallemizin bekçileri, emanetçileri, kara gün dostu olan bakkal amcalarımız sorunları ile yalnız bırakılıp, yok olmasına müsade ediliyor. Aslında bu zincir marketlerden rahatsızlığımız onların uygun sattığı hissi değildir. Bakkal amcalar girdi maliyeti nedeniyle daha uygun ürün satmaktadır sadece gelişime engel oldukları için birçok tüketicimiz ‘nasılsa uygundur’ mantığıyla kapısında sıra beklediği bu zincir marketler aslında  daha yüksek fiyattan ürün satarak yanıltmaktadır. Raflardaki fiyat canbazlıkları ve ürün gramajı ile içeriğindeki hilelerinin birçok vatandaşımız maalesef farkında bile  değil. Bu durumlar haliyle tüketicimizi yanıltmaktadır.” dedi.

“Devletimiz, Yetkililerimiz Artık Esnafımızı Korumaya Almalıdır”
Koç, bakkalların tek derdinin haksız rekabetin önüne geçilmesi olduğunu ifade ederek, “Devletimiz, yetkililerimiz artık esnafımızı korumaya almalıdır. Her defasında emek verip o kadar uğraş sonucu çalılma yapıyoruz ancak bir yere kadar geliyoruz. Tam ümitleniyoruz ancak sonra tekrar başa dönuyoruz. Bir an önce ‘Perakende Yasası’ ile esnafimız korunmalıdır. Vatandaşımızı alışverişlerini mahalle esnafından yaparak geçmisten gelen geleneğimizi yaşatmaya davet ederiyoruz” dedi.

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    Yahu büyük marketlere sallaması kolay da kendi bir çözüm üretse daha iyi değil mi. Büyük markete karşı neden savaş açıyorlar satış yapamadıklarından. Peki neden satış yapamıyorlar çünkü pahalılar. Eee şimdi bakkalı koruyalım diye vatandaşı mı ezelim. Bu mudur çözüm. Öyle zincir markete atıp tutacaklarına kendileri ne yapıp müşteriyi çekeriz diye düşünsünler

    Cevap yaz
    02.06.2021 12:49
Yorum Yap

Karabük'te trafik kazalarında 2 kişi yaralandı

Karabük'te trafik kazalarında 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
SALVADER’den kahvaltı programı

SALVADER’den kahvaltı programı

  • 0
  • 0

2022 yılında Rize çayının en fazla ihraç edildiği ülke hangisidir?