Bakkallar Haksız Rekabet Tepkisini 'Akaryakıt' ile Dile Getirdi

Bakkallar Haksız Rekabet Tepkisini 'Akaryakıt' ile Dile Getirdi

  • 0
  • 0

Rize'de pandemi tedbirleri kapsamında belli saatlerde iş yerlerini açık tutan bakkal esnafı, akaryakıt istasyonlarında 24 saat hizmet veren marketlere tepki gösterdi. Uygulamanın haksız rekabete yol açtığını belirten esnaflar, tepki olarak iş yerlerinde akaryakıt ürünleri satmaya başladı

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre akaryakıt istasyonlarının market ve büfe kısımları aksam saat 20:00'de kapalı olması gerektiği söyleyen bakkal esnafı, bu kurala uyulmadığını belirtti.

Rize’de istasyonların büfe ve market bölümleri kuralsızca saat 00:00'a kadar açık tutulduğunu belirten esnaflar, bu durumun haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

"Umarım Bu Haksız Rekabet Ortadan Kaldırılır"

Bakkal ve market esnafının hafta içi saat 20:00'de hafta sonu ise 17:00’de iş yerlerini kurallara göre kapattıklarını dile getiren Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, “Bütün bakkal ve market esnafı bu kurala uyarken akaryakıt istasyonlarının büfe market kısımları ne yazık ki kuralsızca açık tutulmaktadır. Pandemi döneminde akaryakıt istasyonlarının bazıları ürün çeşitliliğini de arttırarak şarküteri sebze meyve gibi tamamen faaliyetinin dışına çıkarak bu durumu fırsata çevirip haksız rekabete sebep olmaktadır. 20 ile 21 saatleri arasında bu akaryakıt istasyonlarına yoğunluk olmaktadır. Madem bu istasyonlar bu tür ürünleri satılabiliyor bizlerde işyerlerimizde motoryağı antifriz gibi ürünler satmaya karar verdik. Bu aslında bakkal amcaların bir feryadı bir tepisidir. Yetkililerimizle defalarca konuşmamıza esnafımızın haklı taleplerini iletmemize rağmen elle tutulur bir adım atılmamasına bakkal esnafımız tepki göstermektedir. Umarım bu haksiz rekabet ortadan kaldırılır. Akaryakıt istasyonları da İçişleri Bakanlığımızın genelgesine göre hareket ederler” dedi.

Kentte bakkal esnafı olan Zeki Aktepe ise, market ürünlerini kural tanımadan satan bu işletmelere tepkili olduklarını söyleyerek, “Bizim ürünlerimizi petroller satabiliyorsa, bizde bu istasyonlarda satılan ürünleri iş yerlerimizde bulundurarak satışını yapacağız” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Yaş çay nasıl toplanır?

Yaş çay nasıl toplanır?

  • 0
  • 0
5 bin 600 sahte bandrollü makaron ele geçirildi

5 bin 600 sahte bandrollü makaron ele geçirildi

  • 0
  • 0

Kaçkar sıradağlarının en yüksek tepesi hangisidir?