Baro Başkanı Peçe: Verilen Kararı Anlamak Çok Zor

Baro Başkanı Peçe: Verilen Kararı Anlamak Çok Zor

  • 0
  • 1

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Peçe, "Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararı anlamak çok zor. Öncelikle verilen kısa karara baktığımızda hakaret suçu nedeni ile alt sınır olan 1 yıldan başlamak yerine 1,5 yıldan temel cezayı belirlemiş, kurul halindeki heyete karşı işlenmesi halinde 1/4'ten başlayan artırım 2/4 olarak belirlenmiş, TCK 62. Maddesi uyarınca 1/6 oranında indirim gerekçesiz uygulanmayarak, ceza 2 yıl 7 ay olarak belirlenmiş. Normalde 1,5 yıl gibi verilmesi gereken netice ceza indirimler uygulanmayarak, temel cezanın alt sınırından verilmesi gerekenler de teşdiden verilmek sureti ile artırılmış ve neticede yazılı cezaya hükmedilmiştir." dedi.

Bu kararın ardından yaşanacak olası durumlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peçe, "Kararı veren yargıç 25 yıllık kıdeme sahip tecrübeli bir hukukçu. Bu denli hata yapmış olması beklenemez. Bu kararın sonuçlarının siyasi iktidara yaramayacağı kesin. Böyle bir kararı siyasi iktidarın istemeyeceği de yaşanan tecrübelerden sonra çok açık. Zira siyaseten mağdur yaratılmış oldu. Bu karar sadece Ekrem İmamoğlu’na yarayan bir karar. Bu kararla 6’lı masanın adayı galiba netleşmiş oldu. Yargı maalesef bu sınavı da kaybetti." diye konuştu.

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    ne yapsın yargı aylardır cb adayı arıyorlardı yardım edelim diye düşünmüştür baksana ne mutlu oldular

    Cevap yaz
    18.12.2022 23:30
Yorum Yap

Hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

  • 0
  • 0
Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

Müstakil evde çıkan yangın hasara yol açtı

  • 0
  • 0

Hangisi Lazlar'ın yoğun olarak yaşadığı ilçelerden biri değildir?