'Beşten Bire' Belgeseli Görücüye Çıktı

  • 0
  • 0

Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'Radyo TV' bölümü tarafında çekilen 'Beşten Bire' adlı belgesel izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği (RİSEDER) ve Rizmir İnşaat'ın katkılarıyla temmuz ayında çekimleri yapılan belgeselin, kurgusu ise ekim ayında tamamlanarak okulun YouTube kanalında yayınladı.

Belgesel, 1970'li yıllardan beri Güneysu'da demircilik ve sobacılık yapan Nuri Kaba'nın azim ve çalışkanlıklarla bezeli hikayesini konu alıyor.

Alan şefi Behzat Aktura’nın yönetmenlik koltuğunda oturduğu belgeselde bölüm öğrencileri de yardımcı yönetmen, görüntü yönetmeni, kameramanlık, kurgu ve asistanlık görevlerini yaptılar.  

Gerekli destekler sağlanırsa belgeseli bir projeye çevirerek Rize'deki müstesna ustaları ekranlara taşımak istediklerini söyleyen Aktura, belgesele gelen yorumlardan da memnun olduklarını dile getirdi.

Haber :

Yorum Yap

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim, okul inşaatında incelemelerde bulundu

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim, okul inşaatında incelemelerde bulundu

  • 0
  • 0
Zonguldak'ta bahçesinde ve odasında metan gazı belirlenen iki katlı ev boşaltıldı

Zonguldak'ta bahçesinde ve odasında metan gazı belirlenen iki katlı ev boşaltıldı

  • 0
  • 0

Rize'de kurulan ilk çay bahçeleri için hangi şehirden tohum ithal edilmiştir?