Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü İmzalandı

  • 0
  • 0

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü arasında 'Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesi'ne ait iş birliği protokolü imzalandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlıkta yapılan imza törenine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın katıldığı belirtildi.

Çay üretiminde verim ve kalitenin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması amacını taşıyan "Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesi"nin Rize'de hayata geçirileceği aktarılan açıklamada, proje kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış çay bahçelerinin de nitelikli çay fidanlarıyla yenileneceği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversite olarak bölgenin en önemli ürünü olan çayı koruyup, kalitesini ve verimini artırmanın yanında, ürettikleri ve destekledikleri projelerle Rize'ye ve Türkiye'ye katma değer sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Haber :

Yorum Yap

Bayram öncesi balık tezgahlarında çeşit bolluğu

Bayram öncesi balık tezgahlarında çeşit bolluğu

  • 0
  • 0
Rizespor, Trabzonspor deplasmanına hazır: Satır’dan derbi yorumu

Rizespor, Trabzonspor deplasmanına hazır: Satır’dan derbi yorumu

  • 0
  • 0

Rize'de 1993-2010 yılları arasında Atmaca ve Fırtına adlı silahların üretildiği fabrika hangi ilçedeydi?