Cimil Köyleri Derneği Cimillileri İstanbul’da Buluşturdu

  • 0
  • 0

İstanbul’da yaşayan Cimilliler tarafından kurulan Cimil Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, bu yıl 8. kez Cimillileri bir araya getirdi. Programda eğlenceli anlar yaşanırken katılımcılar uzun süre horon etti.

Program, Cimil Yaylası tanıtım filmi ile başladı. Ardından geçtiğimiz yıllarda vefat eden İbrahim Özer (Cimilli İbo) anıldı kendisine Fatihalar gönderildi. Yemek yenilmesi ardından Çaykur Rizespor oyuncularının imzaladığı yeşil mavili forma açık artırmada satışa sunuldu. Kıyasıya çekişmeyle geçen artırma sonucu forma 15 bin TL’ye alıcısını buldu. Katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

Cimil Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Kumbasar, köylülerin katkılarıyla bu çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Pandemide ara verilen etkinlikleri yeniden faaliyete geçirdik. Herkesin katkısı çok büyük. Emeği geçenlere katılanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Aksu, “Biz Cimilliler olarak kalabalık bir aileyiz. Köylülerimizin yaklaşık yüzde 80’in İstanbul’da ikamet ediyor. Burada zaten hemşerilerimizle iç içeyiz. Derneğimiz çatısı altında da bu organizasyonları yapıyoruz. Derneğimizde sürekli başkanlar yönetimler değişiyor. Bir bayrak yarılı şeklinde bölgemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Daha fazlasını da yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.     

Programda görüşlerini aldığımız Derneğin Kurucu Başkanı, Mimar Alaaddin Demircioğlu, bu yıl 8. kez köylüleri ile bir arada olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Bizim yazın Cimil köylerinde yaklaşık 2 bin 500 kişi yaşıyor. Yaklaşık 10 bin nüfusumuz vardır. Kışın bu organizasyonlarla bir araya gelerek insanlarımızı tanıştırıp kaynaştırıyoruz. Karadeniz insanı zor şartlarda yetişmiş çelik gibidir. Bu dedelerimizden kalmıştır. Biz çok zorluklarla bu günlere geldik fakat bizden sonraki nesil biraz daha rahat şartlarda yaşamaktadır. Hiçbir zaman bölgemizden kopmadık. Biz Karadeniz’i, Rize’yi, İkizdere’yi ve Cimil’i hiç unutmadık. Her zaman cenaze düğünlerimizde bir araya geliriz. Gençlerimize de bunu aşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Cimilli Mimar Yusuf Kumbasar ise, Cimil’de doğduğunu belirterek, “Memleketimizi çok seviyorum. Bu programlar çok önemlidir. İnsanlarımız birlik içerisinde burada sohbet ederek eğleniyor. Herkesin desteğiyle bu oluşum sağlanıyor. Biz dernek olarak bölgemizde yapılması planlanan bir çok faydasız çalışmayı engelledik. Birliktelikle ve dernek vasıtasıyla bu gücü oluşturduk. Amacımız bin beş yüz yıldır var olan Cimil Köylerini korumaktır” diye konuştu. 

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ahmet Kumbasar, derneğin eski başkanlarından olduğunu ifade ederek, “Burada olmaktan köylülerimle birlikte zaman geçirmekten çok mutluyum. Rize çok başka bir yer fakat Cimilimiz daha başka güzel. Cimilli olmaktan gurur duyuyorum. İnsanımız hep okumuş ve önemli yerlerde görev yapan bir çok insanı yetiştirmiştir. Gençlerimizin kaynaşması için dernek çatısı altında bu faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.          

Konuşmalar ardından Karadeniz müziğinin genç seslerinden Usame İsmail sahne aldı. Sanatçı eşliğinde katılımcılar aralıksız bir saate yakın horonlar ederek eğlendi.

Haber :

Yorum Yap

Rize'nin adli raporu ortaya çıktı

Rize'nin adli raporu ortaya çıktı

  • 0
  • 0
Baba mesleğini yapanların oranı artıyor

Baba mesleğini yapanların oranı artıyor

  • 0
  • 0

Rize'de ilk çay fabrikası hangi yıl faaliyete geçmiştir?