Derepazarı'nda 'Mandalina Reçeli Yarışması' Yapılacak

Derepazarı'nda 'Mandalina Reçeli Yarışması' Yapılacak

  • 0
  • 0

Rize'nin Derepazarı ilçesinde 'Mandalina Reçeli Yarışması' düzenlenecek.

İlçenin eşsiz lezzetlerinden birisi olan Derepazarı Mandalinası'nın kültür ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Derepazarı Belediyesi bünyesinde düzenlenecek olan 'Mandalina Reçeli Yarışması' hakkında, Belediye Başkanı Selim Metin başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. 

16 AralıkCuma günü Derepazarı Belediyesi Düğün Salonu'nda ön eleme turuyla başlayacak olan yarışması öncesi basın mensuplarıyla kahvaltı organizasyonunda bir araya gelen Başkan Metin, yarışma öncesi açıklamalarda bulundu. 

Başkan Metin, "Kültürel ve ekonomik açıdan ilçemiz için çok büyük bir önemi olan mandalinanın değerini mandalina reçeli ile artırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda ilçemizde kurulacak olan mandalina reçeli üretim tesisini de yakın zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Aynı zamanda düzenlediğimiz 'Mandalina Reçeli Yarışması' ile üretim teşviği ve kadın istihdamının desteklenmesi hedeflenmektedir.16 Aralık 2022 tarihinde ön eleme yarışması ve 20 Aralık 2022 tarihinde ise final yarışması yapılacaktır. Bu kapsamda ilçemizde ikamet eden kadın hemşerilerimizin yarışmaya katılımını bekler, saygılar sunarım " dedi.

Başvuru Şartları
Derepazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada yarışmaya başvuru için istenen şartlar şu şekilde belirtildi:

"-Derepazarı ilçesinde ikamet ediyor olmak. (Her ikametgahtan 1 kişi başvuru yapabilecek).
-18 yaş üstü kadınlar başvuru yapabilecek.
-Yarışmacıların evde pişirdiği reçelleri; beyaz kapaklı, 500 gramlık, etiketsiz, sade, cam kavanozu ile birlikte yarışmaya katılmalıdır."

Açıklamada, yarışmaya katılacak adayların ön eleme tarihi olan 16 Aralık'ta saat 10.00-12.00 arasında Derepazarı Belediye Düğün Salonu'na müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Yarışma sonucunda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin TL ödül verileceği aktarıldı.

Haber :

Yorum Yap

Yolda bulunan 800 dolar sahibine teslim edildi

Yolda bulunan 800 dolar sahibine teslim edildi

  • 0
  • 0
3 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

3 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

  • 0
  • 0

Ç. Rizespor'un Avrupa kupalarında karşılaştığı ilk ve tek takım kimdir?