Doğuş Çay İşçileri de 'Öz Gıda-İş' Dedi

Doğuş Çay İşçileri de 'Öz Gıda-İş' Dedi

  • 0
  • 0

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çay sektörünün öncüsü Çaykur ile özel sektörde faaliyet gösteren en güçlü kuruluşlardan Jacobs markası altındaki Of Çay’ın ardından Doğuş Çay çalışanı işçilerde Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Gıda İş Sendikası’nı tercih etti.

Çay sektöründe örgütlü bulunan Öz Gıda İş Sendikası üye kuruluş ağını genişletiyor. Türkiye’de çay sektörünün öncüsü 10 bin dolayında çalışanı bulunan Çaykur’un ardından ABD’li Jacobs firması tarafından satın alınan ve 1100 dolayında çalışanı bulunan Of Çay’a ait tesislerde işçi örgütlenmesini yapan Öz Gıda-İş Sendikası şimdi de özel sektörün lider kuruluşlarından Doğuş Çay’da örgütlendi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü bir süredir devam eden örgütlenme çalışmalarında 1000’e yakın üye ile çoğunluğu elinde bulundurması nedeniyle Öz Gıda İş Sendikasına toplu iş sözleşmesi yetkisi verdi. Örgütlendiği kuruluşlarda işçi lehine önemli kazanımları elde eden Öz Gıda İş Sendikası tercih edilen sendika olmayı sürdürüyor. 

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu örgütlenme haberini sosyal medya hesabından yaptığı “Hayırlı olsun Doğuş Çay emekçisi, Hayırlı olsun Öz Gıda İş Sendikası’ açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

Haber :

Yorum Yap

RTEÜ'den tiyatro oyunu

RTEÜ'den tiyatro oyunu

  • 0
  • 0
58 yaşındaki kadının cesedi bulundu

58 yaşındaki kadının cesedi bulundu

  • 0
  • 0

Hangisi Rize'nin sahil ilçelerinden birisi değildir?