Emniyet Kemerinin Önemi, Deneyimleyerek Öğretildi

Emniyet Kemerinin Önemi, Deneyimleyerek Öğretildi

  • 0
  • 0

Rize'de, emniyet kemeri simülasyon aracı ile trafik eğitimi verdi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların azaltılması, emniyet kemeri takma oranının yaygınlaştırılması ve trafik bilincinin oluşturulması amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan Mobil Trafik Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Rize Şimal AVM önünde vatandaşlara yönelik emniyet kemeri kullanımı ve genel trafik eğitimi verdi. 

AVM önünde konuşlandırılan tırda çocuklara ve yetişkinlere emniyet kemerinin önemi ve temel trafik kuralları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

Emniyet kemeri takmanın ve trafik kurallarına uymanın önemi anlatılırken, farkındalık yaratmak üzere tasarlanan simülasyon aracı ile katılımcılar bilinçlendirildi. 

Programa katılan ve emniyet kemeri similasyon aracına binan Rize Valisi Kemal Çeber; "Emniyet kemeri takmanın kazlarda yaralanma ve can kayıplarını önlediğini biliyorduk fakat  gerçekleştirilen simülasyon ile birlikte kaza anında neler yaşandığını birebir yaşayarak emniyet kemeri takmanın önemini bir kez daha anladık. Bu simülasyonla birlikte hemşerilerimize emniyet kemeri taktıkları veya takmadıkları halde yaşayabileceklerini görme imkanı elde ediyor. Emniyet kemeri bilinç düzeyini artırarak ölümlü ya da ağır yaralı sonuçlanan trafik kazalarının büyük oranda önüne geçilebileceğimizi daha iyi anlamış olduk. Ayrıca simülasyon aracında bu kadar yavaş olmasına rağmen insan çok fazla etkileniyor. Kemer takmayan bir kişi araç içerisinde çok fazla hasar görebilir veya araç dışına savrulabilir. Emniyet kemeri takma bilincini oluşturma adına Jandarma Komutanlığımızın yapmış olduğu bu etkinliği çok önemsiyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Alkollü sürücünün görüşünü simüle eden gözlük ile gol atmaya çalışan Vali Çeber, “Alkollü insanların araç kullanırken yolu görme yetilerinin çok az olduğunu fark etme açısından önemli bir deneme. Burada görmekteyiz ki alkollü araç kullanan kişiler hem kendilerini hem de diğer insanları büyük bir riske atmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Programa Vali Kemal Çeber’in yanı İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber :

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

  • 0
  • 0
Rize’de muhtarların mazbata bekleyişi sürüyor

Rize’de muhtarların mazbata bekleyişi sürüyor

  • 0
  • 1