Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısı yapıldı

Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısı yapıldı

  • 0
  • 0

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal İstikrar Komitesi'nin 7'nci toplantısında, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumun detaylı değerlendirildiğini bildirdi.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Finansal İstikrar Komitesinin 7'nci toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Toplantıda, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumu detaylıca değerlendirdik." ifadesini kullandı.

 

Finansal İstikrar Komitesi yedinci toplantımızı gerçekleştirdik.

Toplantıda, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumu detaylıca ele aldık. pic.twitter.com/2n9kE5DO9V

— Dr.Nureddin NEBATİ???????? (@NureddinNebati) December 5, 2022

 

Toplantıya ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 7'inci toplantısının, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında bugün gerçekleştirildiği belirtildi.

Son dönemde vatandaşların sermaye piyasalarına artan ilgisinin bu piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi açısından önemli görüldüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, başta yatırımcı hakları, temel finansal bilgiler ve kavramlar olmak üzere ülke genelinde finansal okuryazarlığı artıracak bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına hız verilmesi kararı alınmıştır.

Komitenin 6'ncı toplantısında alınan karar doğrultusunda oluşturulan çalışma grubu tarafından TROY kart şemasının kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar üyelere sunulmuştur. Finansal İstikrar Komitesi, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde finansal istikrarın korunması adına çalışmalarına eşgüdüm içerisinde devam edecektir."

Haber :

Yorum Yap

ÇAYKUR başvurularında beklenen tarih belli oldu

ÇAYKUR başvurularında beklenen tarih belli oldu

  • 0
  • 0
ÇAYMER, yaş çay alımlarına başladı

ÇAYMER, yaş çay alımlarına başladı

  • 0
  • 0

2950m. ile Rize'nin en yüksekte yer alan gölü hangisidir?