Kalafatoğlu: Rize’de genç sporcu cevherler var!

Kalafatoğlu: Rize’de genç sporcu cevherler var!

  • 0
  • 0

Çaykur Rizesporlu eski profesyonel futbolcu Teknik Direktör Mustafa Kalafatoğlu, Rize’de genç sporcu havuzu olduğunu belirterek bu cevherleri işlemekte sorun yaşandığını söyledi.

Sezona TFF 2. Lig ekiplerinden Pazarspor’da Teknik Direktör olarak başlayan Mustafa Kalafatoğlu, geçtiğimiz günlerde: “Takımda para pul yok. Pazar halkı da destek vermiyor. Tamam o zaman benden de bu kadar" diyerek görevini bırakmıştı.   

Kalafatoğlu Rize Takip mikrofonlarına açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:
Biz Rizespor’da zor şartlarda yetiştik futbol oynadık başarılar elde ettik. Daha sonrasında oynadığımız kulüpler Ağrıspor, Pazarspor, Iğdırspor, Karsspor. Oynadığım tüm takımlarda hocalıkta yaptım. Dolayısıyla Pazarspor sezon başı bizimle görüşmek istedi geldik. Pazarspor’un bende yeri çok ayrıydı. Geçmiş oynadığım yıllarda çok iz bıraktı bizde. Sonrasında kabul ettik ve öyle başladık. Ama biraz aksilikler işte müsabakalardaki aksilikler, oynadığımız oyun müsabaka sonuçlara yansımadı. Farklı yaşadığımız sıkıntılarımız oldu ama bu yönetim bazında değil daha çok Rize’de bize yardım edebilecek dediğimiz kesimlerden desteği göremeyince, bir de sportif başarı göremediğimizden dolayı da istifamızı verdik” dedi. 


“NEDEN RİZE’DE FUTBOLCU YETİŞMİYOR?”
Rize’de çok fazla kıymetli cevherlerin olduğunu belirten Kalafatoğlu, “Yani sporcu havuzu aslında bakıldığında büyük, geniş ve kaliteli. Fakat bu cevheri işlemekte bir sorun yaşıyoruz. Bazı hocalarımız alt yapılarda çok uzun süreli görevlerinde faaliyet gösterdiklerinden dolayı bir mental yorgunluk söz konusu. Dolayısıyla göz bakıyor ama görüyor mu? Maalesef göremediklerinden kaynaklı sporcularımız profesyonel futbol hayatına geçmeden, futbol hayatları bitiyor. Bunun nedenleri aslında çok uzun. Çözülebilir mi? Çözülme noktası çok basit. Doğru tercihler yapıldığında ve insanların kafalarında soru işareti bırakmadan tercihler yapıldığında çok rahatlıkla çözülebilecek bir durumdur. Kaldı ki ben çok net söylüyorum: Rize’de anormal düzeyde bir potansiyel değeri var ama ben bu değerin işlenmediğini düşünüyorum” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Safranbolu'da tekme tokat kavga anı kamerada

Safranbolu'da tekme tokat kavga anı kamerada

  • 0
  • 0
Çorum’da 6 trafik kazasında 11 kişi yaralandı

Çorum’da 6 trafik kazasında 11 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Rize’de yaşadığı bilinen ilk kavim hangisidir?