RTSO'da 2023'ün İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

RTSO'da 2023'ün İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

  • 0
  • 0

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda (RTSO) ocak ayı meclis toplantısı, meclis başkanı Ahmet Arif Mete başkanlığında gerçekleştirildi.

Mete, açılış konuşmasında meclis üyeleri ve tüm İslam aleminin Regaib Kandili’ni tebrik etti.

Mete’nin açılış konuşmasının ardından 21. Dönem 4 No’lu Meclis Toplantısı karar tutanaklarının okunması ve kabulü, aralık ayı yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve kabulü, aralık ayı gelir gider raporlarının, mizanın, bütçe izleme raporunun, hesapları inceleme komisyonu raporunun ve bağımsız denetçi raporunun okunması, müzakeresi ve kabulü, aralık ayı yönetim kurulu faaliyet ve hesaplarının ibra edilmesi, 2022 yılı kesin hesapların, hesapları inceleme komisyonu raporunun ve bağımsız denetçi raporunun görüşülmesi ve kabulü, 2022 yılı kesin hesapların ibra edilmesi, adresinden dolayı askıda olup, güncelleme yapmayan üyelerin silinmesi, azami fiyat tarifelerinin görüşülmesi ve kabulü ve gelen yazıların görüşülmesi gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler gündem maddesine geçildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu dilek ve temenniler gündem maddesinde meclis üyelerine hitaben gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanı Mete ve RTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Rektör Prof. Yusuf Yılmaz ve Rektör Yardımcıları ile Üniversite Sanayi işbirliği kapsamında bir araya geldiklerini ifade eden Karamehmetoğlu, bu görüşmeleri etkin bir şekilde devam ettireceklerini vurguladı. 

Üniversitelerin bulundukları il ve bölge için önemine değinen Karamehmetoğlu işbirliğinin Rize'ye büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

Üniversite bünyesinde bir ayağı da İstanbul’da bulunan bir teknokent kurulduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, yakın zamanda odamızda konu hakkında bir bilgilendirme toplantısı planladıklarını dile getirdi. 

Demiryolu projesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu uzun süredir bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarda bulunduklarını belirterek gelinen nokta hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. 

Her yıl iki farklı denetimden geçen RTSO'nun son denetimin ardından Ticaret ve Sanayi Odaları arasında A sınıfı oda olarak Türkiye 3. sü olduğunu hatırlatan Karamehmetoğlu, A sınıfı Akredite Odalar ile birlikte akreditasyon sisteminde yapılan revizeler ile ilgili bir toplantıya katılacaklarını ifade etti.

Haber :

Yorum Yap

FETÖ operasyonunda 19 şüpheli yakalandı

FETÖ operasyonunda 19 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
Ligin son haftasında Akintola sahada olamayacak

Ligin son haftasında Akintola sahada olamayacak

  • 0
  • 0

Hangisi 'İmparatorların Çayı' olarak bilinir?