Rektör Karaman, Tercih Dönemini Değerlendirdi

Rektör Karaman, Tercih Dönemini Değerlendirdi

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ilk tercih döneminde üniversitelerinin yüzde 75'lik doluluk oranına ulaştığını belirtti.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 'Rize Takip'i ziyaret etti.

Tercih dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaman, "Bu yılki tercihlerde üniversitemiz yüzde 75’lik doluluk oranına ulaştı. 3 bin 65 yeni öğrenci üniversitemizi tercih etti. Türkiye’de malum birçok üniversitede kontenjanlarda boş kalma oranı fazla oldu. Bundan dolayı puanlar aşağıya çekildi. Bu yıl ilk defa iki kez ek yerleştirme yapılacak. Bu ek yerleştirmelerle kalan kontenjanlar büyük oranda dolacaktır. Şu an birinci ek yerleştirmenin tercihleri yapılıyor. Ardından ikinci yerleştirme olacak. Üniversitemizde kalan yüzde 25’lik bölümünde bu ek yerleştirmelerle dolacağını düşünüyoruz." dedi.

İlk tercih döneminde yüzde 75'lik oranı yakalamalarının önemli olduğuna değinen Karaman, "Türkiye genelinde başarı sıralamasında ilk binden 4 öğrenci üniversitemizi tercih etmiştir. İlk 5 binden 16 öğrenci, ilk 10 binden 27 öğrenci ve ilk 20 binden de 58 öğrenci üniversitemize yerleşti. Türkiye’de her üniversiteye gidebilecek öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesi bizim için anlamlıdır. Bir diğer önemli konu ise 18 ve 24 tercih var. Öğrenciler ilk sırada da yazabilir 10’uncuda da yazabilir. Bu yıl bize yerleşen 3 bin 65 öğrencinin, bini bizi birinci sırada tercih etti. Yerleşen 2 bin öğrenci ise ilk 5’te bizim üniversitemizi tercih etmiştir. Bu bizim için önemlidir. Başka yere gidebilecekken bizi tercih etmişlerdir. Yeni tercihlerle de bu daha fazla artacaktır. Yaklaşık bin kişilik daha bir kontenjanımız var." diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Güney Koreli Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti

Güney Koreli Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti

  • 0
  • 0
İYİDERE KAYMAKAMLIĞI

İYİDERE KAYMAKAMLIĞI

  • 0
  • 0

'Yavuz Bahadıroğlu' mahlasıyla bilinen, 2021'de vefat eden Rizeli yazar?