Rize Emniyet Müdürü Gökduman: Kentte güvenli bir ortam var

Rize Emniyet Müdürü Gökduman: Kentte güvenli bir ortam var

  • 0
  • 0

RİZE Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, “Rize suç işleme potansiyeli düşük olan bir ilimiz. İnsanlar haklarını kendi yöntemleri ile değil hukuk yoluyla aramayı tercih ediyorlar. Bu durumda tabii ki Rize'nin suç istatistiklerine yansıyor. Rize'de güvenli bir ortam var” dedi.

Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman 2021 yılında kentteki emniyet ve asayiş konuları ile ilgili bilgi verdi. Gökduman, “Rize suç işleme potansiyeli düşük olan bir ilimiz. İnsanlar haklarını kendi yöntemleri ile değil hukuk yoluyla aramayı tercih ediyorlar. Bu durumda tabii ki Rize'nin suç istatistiklerine yansıyor. Rize'de güvenli bir ortam var. Asayişle ilgili rakamlara baktığımız zaman Rize'de gerçekten huzur var. Bir taraftan bizim aldığımız tedbirlerin etkisi olsa da, genel anlamda Rize insanı suç işlemeye meyilli bir toplum değil” dedi.

 

2021 YILI RAKAMLARINI AÇIKLADI

2021 yılında Rize'de 4 cinayet işlendiği bilgisini paylaşan Gökduman, “40 işyeri hırsızlığı, 5 oto hırsızlığı, 41 evden hırsızlık kayıtlarımıza geçti. 2021 yılında uyuşturucu madde ticaretinden 69 operasyon yapıldı, 107 kişi yakalandı. 608 kişiye uyuşturucu madde kullanmaktan, 59 kişi hakkında da uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapıldı. Direkt kullanıcıya ulaştırılmak üzere ilimize getirilen 11 kilo 630 gram bonzai, 6 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi” şeklinde konuştu.

 

‘189 İNTERNET-TELEFON DOLANDIRICILIĞI OLDU’

Son yıllarda dünyada da artış gösteren telefon-internet dolandırıcılığından Rize’de de mağdurların olduğunu belirten Emniyet Müdürü Gökduman, “Bilişim sistemlerinin gelişmesi ile internet ve telefon üzerinden olan dolandırıcılıklar ne yazık ki yoğunlaştı. Vatandaşları bu konuda bilgilendirmek amacıyla gerekli çalışmalar yapılsa da ne yazık ki bu durumla karşı karşıya kalan vatandaş sayısı çok fazla. Geçen yıl 189 telefon-internet dolandırıcılığı oldu. Bu olayların 148 tanesi aydınlatıldı, 41 tanesi ile ilgili çalışmalar sürüyor” dedi.

 

‘197 KADIN KADES’TEN YARDIM İSTEDİ’

Gökduman Rize’de 5 bin 500 kadının KADES uygulaması indirdiği, 197 kadının sistemi kullanarak yardım çağrısında bulunduğu ve gerekli yardımın sağlandığı bilgisini paylaştı.

 

‘KONULAN KURALLARA HERKES UYMALI’

Rize'nin en önemli probleminin trafik sorunu olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, “Şubat ayı itibariyle Rize'de trafiğe tescilli araç sayısı 61 bin. Yazın eklenen 30 bin araçla beraber Rize'de trafik yoğunluğu daha da artıyor. Özellikle akşam saatlerinde sıkışan trafiğe çözüm üretebilmek için çalışmalar yürütülüyor. Bizim otopark probleminiz var. Şu anda 4970 araç kapasiteli otopark mevcut. Bu kapasite bu kadar yoğun araç trafiğinin olduğu bir il için yetersiz. Otopark alanını genişletmek için Rize Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Devam eden diğer düzenlemeler de tamamlanınca trafik açısından bir rahatlama dönemine girilecektir. Bu kadar yoğun araç trafiğinin olduğu dar bir alanda konulan kurallara herkesin uyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber :

Yorum Yap

SGK'nin geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı

SGK'nin geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı

  • 0
  • 0
Rize'de '10 Mayıs Psikologlar Günü' kapsamında çelenk sunma töreni yapıldı

Rize'de '10 Mayıs Psikologlar Günü' kapsamında çelenk sunma töreni yapıldı

  • 0
  • 0

Rize'nin Lazca adı nedir?