Rize Şimal AVM Eylül Ayında Açılacak

  • 0
  • 1

Rize'de yapımı süren kentin ilk alışveriş merkezi Şimal AVM'nin 10 Eylül'de açılması planlanıyor.

Covid-19 pandemisi ve alt yapı sorunları nedeniyle çalışmaların uzadığı Şimal AVM'de geri kalan işlerinin kısa sürede tamamlanması beklenirken, açılışının 10 Eylül’de yapılacağı belirtildi.

AVM için titizlikle çalışmaları yürüttüklerini belirten proje koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, "Ne yazık ki dünyada yaşanan pandemi ve küresel sıkıntılar bizim çalışmalarımızda da aksamalara neden oldu. Geçen yıl açılış planlanırken bu yıla kalmış oldu. Zaten toplu alanlarda insanların çok durmadığı, restoran ve kafelerin kapalı olduğu bu dönemde insanlar da AVM'lere çok gitmemeye çalışıyor. İnşallah aşılama sayılarının artmasıyla normalleşme adımları atılacaktır. Bununla beraber insanlarımız daha çok sosyal alanları kullanmaya başlayacaktır. Biz de Şimal AVM’nin açılışı için bu doğrultuda 10 Eylül tarihini uygun gördük” dedi. 

Yüzde 95'i Tamamlandı

Çalışmalarda çok yol aldıklarını ve projenin yüzde 95'nin tamamlandığını ifade eden Halitağaoğlu, “Şu an kalan çok iş yok. Biz AVM'nin makyajını çevre düzenlemelerini tamamlıyoruz. Alt yapımız bitti. Peyzaj projemiz hazır. Havaların ısınmasını bekliyoruz. Terasları hazırlıyoruz. Mağazaların işleri bitti, teslimler yapılıyor. Mağazalarla proje aşamasını görüşüyoruz. Mağazalar bize projelerini gönderiyor, biz uygunluğunu kontrol ediyoruz. Kullandığı sigortaya kadar her şey bizim onayımızdan geçiyor. Onaylandıktan sonra, proje sahiplerine mağazaları için kullanım hakkı veriyoruz. Şu an bu görüşmeleri yaptığımız bu aşamaları geçtiğimiz firmalar var. Süreci titizlikle yönetiyoruz. Firmalar dekorlarını yapmaya başlayacaklar. Ana sistemler tamamlandı. 3 blok gibi görünecek AVM toplam 5 katta hizmet verecek. İki bodrum katı da otopark için kullanılacak. Otopark giriş çıkışları hazır, iç kısımlarındaki çalışmalar ise kısa sürede başlayacak ve tamamlanacak. Asansörler bitti, yürüyen merdivenler hazır sayılır. Seramik işlerimiz bitti. Enerji ile ilgili bir takım sıkıntı var onları ilgili kurumun çözmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

"Rize’nin Sosyal Yaşamına Katkı Yapacak Bir Yer Olacaktır"

Dükkanların çoğunluğunun verildiğine ve az sayıda yer kaldığına dikkat çeken Halitağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yüzde 90 doluluğa ulaşmıştık. Firma yer tahsislerinde büyük aşama zaten daha önce kat edilmişti. Bu oranın AVM’nin açılmasıyla birlikte yüzde 100'e ulaşacağını düşünüyoruz. Şu an şehir merkezindeki birkaç iş yeri için görüşmeler var. AVM bitince Rize’nin sosyal yaşamına katkı yapacak bir yer olacaktır.”

Haber :

  • Hasan TORPİOĞLU

    Hasan TORPİOĞLU

    Benim evim tam bu AVM nin karşısında.yıllardır açılacak diye haber yapıyorlar.bina eskidi bu AVM açılamadan TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesiyle eskidi diye yıkılır.söylemedi demeyin.

    Cevap yaz
    18.03.2021 21:03
Yorum Yap

8. kattan düşen bebek hayatını kaybetti

8. kattan düşen bebek hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Öğrenci evinde çıkan yangın söndürüldü

Öğrenci evinde çıkan yangın söndürüldü

  • 0
  • 0