Rize'de 'CHATBOT4VET'in Açılış Toplantısı Yapıldı

Rize'de 'CHATBOT4VET'in Açılış Toplantısı Yapıldı

  • 0
  • 0

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında, 'Chatbot Tutoring System For Vet (CHATBOT4VET)' Projesinin açılış toplantısı düzenlendi.

Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali Çeber başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç, Fındıklı Kaymakamı Eyüp Gürdal, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, RTEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür V. Öznur Günay ve ilgililer katıldı.

Toplantıda, mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla 2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan ve kabul edilen AB destekli 'Chatbot Tutoring System For Vet (CHATBOT4VET)' adlı projenin içeriği ve AB’nin sunduğu proje destekleri değerlendirildi. 

Rize Valiliği koordinatörlüğünde yürütülecek projenin ortakları arasında 5 farklı ülkeden toplam 6 proje ortağı yer almadığı ve projenin 24 ay süreceği belirtildi.  

Türkiye'den Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin yer aldığı proje ortakları arasında; Yunanistan'dan ANAPTIXIAKO KENTRO THESSALIAS, Fransa'dan EDULOG, Belçika'dan SCS LogoPsyCom ve İspanya'dan NICIATIVAS DE FUTURO PARA UNA EUROPA SOCIAL COOP V adlı kuruluşlar yer aldığı aktarıldı. 

Projeyle ilgili sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Ozan Selçuk, yürütülecek projenin içeriği hakkında bilgi verdi. 

Selçuk, proje ile birlikte mesleki eğitim için yenilikçi bir dijital öğrenme aracı ve metodolojisi tasarlamak, test etmek ve bu konuda mesleki eğitim veren uzmanların eğitilmesinin hedeflendiğini belirtti. 

Proje kapsamında bir Chatbot geliştirme rehberi ve platformu oluşturulacağını belirten Selçuk,  “Chatbot, konuşmayı işitsel veya metinsel yöntemlerle yürütmek için yapay zekâ ve makine öğrenimini kullanan bilgisayar programları olarak tanımlanmaktadır. Bu proje ile mesleki eğitim gören öğrencilerin öğrenme süreçlerinde eğitmen olarak kullanılabilecek birkaç sohbet robotu tasarlamak; öğretmenlere, eğitmenlere ve danışmanlara sohbet robotlarını kendi faaliyetlerine entegre etmeleri için bir tasarım kılavuzu geliştirmek suretiyle proje, etkili dijital, açık ve yenilikçi eğitim araçları geliştirme konusunda mesleki eğitim veren öğretmenler, eğitmenler ve danışmanlar için sürekli mesleki gelişim için fırsatlar sunacaktır” dedi. 

Vali Çeber toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, "Teknoloji artık hayatımızın her alanında yer almakta. Eğitim öğretim, mesleki eğitim gibi pek çok alanda kullanılacak bu projeyi geliştirmek bizler için çok önemli bir adımdır. Bu vesile il projenin geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Haber :

Yorum Yap

Uyuşturucu ele geçirilen otomobildeki 2 kişi tutuklandı

Uyuşturucu ele geçirilen otomobildeki 2 kişi tutuklandı

  • 0
  • 0
25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili karar açıklandı

25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili karar açıklandı

  • 0
  • 0

Çaykur Didi Stadı'nda resmi maçlardaki ilk golü hangi futbolcu atmıştır?