Rize'de Deniz Dolgusu Üzerine 1000 Yatak Kapasiteli Şehir Hastanesi

Rize'de Deniz Dolgusu Üzerine 1000 Yatak Kapasiteli Şehir Hastanesi

  • 0
  • 3

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, deniz dolgusu üzerine inşa edilecek 1000 yataklı şehir hastanesinin dolgu ihalesinin 3-4 ay içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Rize Şehir Hastanesi projesi hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, uzun süren tartışmaların sonucunda, vatandaşların da görüşleri doğrultusunda Gündoğdu mevkiinde yapılmasına karar verildiğini aktardı.

Avcı, projenin deniz dolgusu üzerine inşa edileceği için belli başlı çalışmaların gerektiğini ifade ederek, "Şu anda bakanlığımız o çalışmaları yapıyor. Yaklaşık 300 dönümlük bir alan inşa edeceğiz. Rüzgar ve dalga analizleri yapıldı. Toplam 7 sondajımızdan 6 tanesi gerçekleşti. Son sondajımızı da inşallah bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Onun ardından ÇED ve imarla ilgili hususlar başlayacak. Toplam bu sürecin 3-4 ayımızı alacağını öngörüyoruz. İnşallah sene sonuna doğru dolgu ihalesini gerçekleştirmek üzere somut bir adım atmış olacağız." diye konuştu.

Yaklaşık 1000 yataklı bir şehir hastanesi inşa etmek istediklerini belirten Avcı, "Türkiye'de yapılan şehir hastanelerine baktığımız zaman mevcut hastane hizmetlerinin çok üzerinde bir nitelikte ortaya çıktığını görüyoruz. Bu konforun özellikle Rizeli hemşehrilerimizin de yaşamasını arzu ediyoruz. Rize'nin belki 30 yıllık hastane ihtiyacını karşılayacak, hasta hizmetlerini pik noktaya taşıyacak, en yüksek nitelikte hizmet ortamı oluşturabilecek şehir hastanesi için heyecanlıyız." dedi.

Avcı, projenin tamamlanacağı tarihin şu an için net olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bitiş tarihini biraz da dolgu koşulları gösterecek. Bir taraftan dolgu yapılırken bir taraftan da inşaata başlayabilir miyiz diye düşüncemiz var. Bu konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa sürede, teknik imkanlar el verdiği sürece bitirmeye çalışacağız."

Haber :

Yorum Yap

Bakan Işıkhan’dan emekliler ve işsizlik ile ilgili önemli açıklama

Bakan Işıkhan’dan emekliler ve işsizlik ile ilgili önemli açıklama

  • 0
  • 0
Göçükte hayatını kaybeden işçi Rize'de toprağa verilecek

Göçükte hayatını kaybeden işçi Rize'de toprağa verilecek

  • 0
  • 0

Hangisi yöreye ait bir lahana yemeğinin adıdır?