Rize'nin Yöresel Tatlısı 'Turbo'

  • 0
  • 0

Rize'de sütlacın üzerine kadayıf ve fındık konularak servis edilen 'turbo' tatlısı yörenin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Rize’nin, eşsiz lezzetine doyamayacağınız bir tatlısı daha; Turbo tatlısı. Turbo’nun özü sütlaç olsa da üzerine konulan kadayıf ile taçlanan lezzet, vazgeçilmez tatlardan biridir haline geldi. Doğal sütten yapılan sütlacın içine konulan yöreye has süt ve tereyağları ile birlikte ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Tadanların ağzında adeta bir şölen yaratıyor bu tatlı. Kadayıfı bölgeye has tereyağında pişirilen turbo, Rize’de yediden yetmişe herkesin en sevdiği tatların arasında yer alıyor.

Meşhur turbo tatlısına yönelik Rize takibe özel açıklamalarda bulunan Ali Kılıç püf noktalarına ilişin bilgiler paylaştı.

Turbo tatlısının eşsiz lezzetini yakalamak için püf noktalara değinen Kılıç: ‘’Yaylalardan elde ettiğimiz doğal süt ile yaptığımız fırın sütlacımızı, yayla tereyağı ile yaptığımız kadayıfımızla buluşturuyoruz. Üzerine fındık ilave ederek meşhur turbo tatlısını müşterilere sunuyoruz’’. Dedi.

Kılıç damaklarda enfes bir lezzet bırakan turbo tatlısına gösterilen ilgiyi şu şekilde anlattı: ‘’Yoğun bir ilgi söz konusu. Bölgemize has bir tatlı olduğu için çok beğeniliyor. Yerel halk dışında turistlerin de ilgisini çekiyor. Hatta Turbo tatlısını paketleyip il dışına götürenler de çok oluyor’’.

 

 

 

 

Haber :

Yorum Yap

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

  • 0
  • 0
Rize'de genç nüfus oranı 13,4 oldu

Rize'de genç nüfus oranı 13,4 oldu

  • 0
  • 0

Ç. Rizespor, Didi Stadı'nda ilk resmi galibiyetini hangi takıma karşı almıştır?