'Temiz Rize' İçin Bir Araya Geldiler

  • 3
  • 0

Rize'de, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla 'Rize Takip' sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup çöp toplayarak çevre temizliği yaptı.

Rize Takip sosyal medya hesabı üzerinden İslampaşa Mahallesindeki piknik alanının temizleneceğini duyuruldu. Vatandaşların katılımı ile sahil kamp alanındaki temizliğe Rize Belediyesi 15 temizlik işçisi göndererek destek verdi.

Rize Vali Vekili Sedat Sezik de gönüllü olarak etkinliğe katıldı. Sezik ve beraberindekiler yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda 300 poşet çöp topladı.

Sezik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, duyarlı vatandaşlar tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan etkinliğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Temiz bir çevrede temiz bir toplumda yaşamak hepimizin hakkı. Günümüzde pandemi sürecinde çevrenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bizden sonraki nesillerin de temiz çevrede yaşamak hakkı. Pandemi sürecindeki temizlik noktasındaki davranışlarımızın alışkanlık haline dönüşmesi gerekiyor." dedi.

Rize Takip sosyal medya hesabı sahibi Aytekin Kalender de kendilerine gelen bu etkinlik teklifinden mutluluk duyduklarını kaydederek, "Çok farklı bir çalışma oldu. Çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacı ile yürüttüğümüz etkinliğe katılım bizi mutlu etti. İnşallah bundan sonra sürekli hale getiririz. Önce kirletmemeyi öğrenip sonra kalıcı bir çalışma olur." ifadelerini kullandı.

Etkinliği organize eden Ayşe Güntürk, arkadaşları ile piknik yaptıkları alanı temizlemek için çalışma başlattıklarını vurgulayarak, "Yaptığımız etkinliği dünya Çevre Gününe denk getirdik. Yaşadığımız yerleri kendimizin temizleyebileceği mesajı vermek istedik. İnşallah bundan sonra atmazlar. Halktan duyarlı insanlar geldi. İnşallah mesaj yerine ulaşır." diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Ünlü şef Rize’ye geliyor

Ünlü şef Rize’ye geliyor

  • 2
  • 0
Rize’den öğrenciler Ankara’da ağırlandı

Rize’den öğrenciler Ankara’da ağırlandı

  • 0
  • 0

İki taraflı atma türkülere ne ad verilir?