Turizmciler Yaz Sezonundan Memnun Ayrıldı

  • 0
  • 0

Doğaseverlerin bu yıl da Rize ve çevresindeki turizm alanlarına oldukça ilgi gösterdiklerini belirten turizm işletmecisi Ahad Mücahit, sezonun beklediklerinden daha iyi geçtiğini söyledi.

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda, yeni tip koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle hareketlilik yaşanırken bölgedeki işletmeler yaz sezonundan memnun kaldıkları dile getirdiler.

Sezonun nasıl geçeceğini tahmin edemediklerini dile getiren Mücahit, ‘‘Doğaseverler Rize ve çevresine bu yıl da koronavirüse rağmen yoğun bir şekilde ilgi gösterdiler. İnsanlar yaylaları, şelaleleri ilimizin doğasını gezmeye görmeye geldiler.  Turizmciler olarak sezondan memnunuz. Diğer sezonlarla tabiî ki karşılaştırmamak gerek. Pandemiden çıktığımız ve ne olacağını tahmin edemediğimiz için bu sene güzel bir yaz sezonu geçirdik. İnsanların gelip buraları görmesiyle birlikte yeşile ne kadar hasret olduklarını gördük. Buranın havası, oksijeni zaten belirgindir. Böyle bir arayış içinde olduklarını gördük. Doğayla baş başa buralarda çok güzel günler geçirdiklerine inanıyorum. Buraya gelenlerin hepsinin memnun kaldığını gözlemledik’’ dedi.

Kentsel dönüşümle birlikte Ayder Yaylasının görünümünün bozulmasından endişe duyduklarını belirten Mücahit, ‘‘Umarım kentsel dönüşümle Ayder’in bu görünümünü bozmazlar.  Şu anda her ne kadar karmakarışık da olsa bir insanı rahatlıkla doyurabilecek bir değer olduğunu düşünüyoruz. Onun için insanlarımızı buraya sürekli davet ediyoruz. Buraları görmeden, tanımadan Karadeniz’i gördüm, tanıdım demesinler. Mutlaka Ayder Yaylasına gelsinler. Buranın ilkbaharı, yazı başkadır. Çünkü buranın florası ve çiçekleri manzarayı çok değiştiriyor. 4 mevsimi birden görmek istiyorsanız mutlaka Ayder Yaylasına gelmeniz lazım. Kışında kar yağdığı zaman oluşan ışık manzarasını kaçırmak doğru olmaz. Bir insanın hayatında kaçırdığı en güzel şeylerden biri olabilir. Herkesi buraya davet ediyoruz. Gelin hep beraber Ayder Yaylasını görelim, tanıyalım, tanıtalım, destek vererek doğasını hep beraber koruyalım’’ şeklinde konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Hırsızlıktan 35 suç kaydı bulunan kişi tutuklandı

Hırsızlıktan 35 suç kaydı bulunan kişi tutuklandı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü maçının biletleri satışta

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü maçının biletleri satışta

  • 0
  • 0

Tarihi Demirciler Kemer Köprüsü Rize'nin hangi ilçesindedir?