Türk Bilim İnsanları Kovid-19’un Vücutta Bıraktığı Yeni Bir Hasarı Keşfetti

Türk Bilim İnsanları Kovid-19’un Vücutta Bıraktığı Yeni Bir Hasarı Keşfetti

  • 0
  • 0

Türk bilim insanı, ekibiyle birlikte Kovid-19’un vücutta oluşturduğu tahribata ilişkin büyük bir keşfe imza attı. Koronavirüsün gözden beyne giden sinirlerde kalıcı hasara neden olduğuna dikkati çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt, "Sinirlerin hasar görmesine bağlı olarak vücuttaki denge mekanizmaları da bozulmaya başlayacaktır. Eklem problemleri, görmede zayıflık ve kalp damar hastalıklarının oluşturduğu santral sinir sisteminde hasarlara neden olabilir" dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadeleye aralıksız devam eden bilim insanları, virüsün her geçen gün yeni bir olumsuz etkisini daha tespit ediyor. Son olarak Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümünden Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt ve 6 kişilik ekibi, Kovid-19 tedavisi görüp iyileşen hastalarda bugüne kadar bilinmeyen kalıcı bir rahatsızlığı ortaya çıkardı.

Kovid-19 tedavisi gören bazı hastalarda ortaya çıkan "denge" şikayetleri üzerine Beyazıt, iyileşmiş yetişkin hastaların denge entegrasyonlarını objektif ölçüm verileriyle incelemeye aldı. Kovid-19 tedavi görüp yoğun bakıma girmeden iyileşen 21-44 yaş arasındaki birçok hastaya denge testleri ve bir dizi tetkik yapıldı. Muayene edilen bu kişilerin yüzde 20’sinde, gözden beyne giden sinirlerde hasar oluştuğu tespit edildi. Bunun da denge bozukluklarına yol açtığı belirlendi.

 

Haber :

Yorum Yap

Karabük'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Karabük'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

  • 0
  • 0
Ardeşen'de, Bahar Temizliği için kollar sıvandı

Ardeşen'de, Bahar Temizliği için kollar sıvandı

  • 0
  • 0

20 Haziran 1990'da 51 kişi ile Rize'deki en fazla can kaybının yaşandığı sel felaketi hangi ilçede meydana gelmiştir?