Türüt: YEDAM ile Birlikte Bağımlılıklarla Mücadele Edeceğiz

Türüt: YEDAM ile Birlikte Bağımlılıklarla Mücadele Edeceğiz

  • 0
  • 0

Rize Yeşilay Şube Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Hasan Türüt, yeni dönemde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile birlikte Rize’de sigara, kumar, teknoloji ve madde bağımlılığı alanında etkin çalışmalar yapacaklarını söyledi.

“GÖNÜL BİRLİĞİYLE FEDAKARCA İLİMİZDE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ”
Rize Yeşilay Şubesi Yeni Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, 2014 yılından bu yana Rize Yeşilay şubesi içinde olduğunu belirterek, “Geçmiş yönetimlerde de görev aldım. Yeni dönemde arkadaşlarımızın isteğiyle Yeşilay Rize Şube Başkanı olarak seçildim. Önceki yönetimden iki değişiklik oldu. Şu an yeni yönetimimiz ile kurum ziyaretleri yapıyoruz. Yeşilay çok geniş bir çalışma alanına sahip. Bütün bağımlılıklarla mücadele konusunda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye hatta dünyada çok önemli çalışmalar imza atan Yeşilay, bizlerde bunun bilincinde gönül birliğiyle fedakarca ilimizde çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

“DAHA ÇOK BAĞIMLIYA ULAŞARAK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ”
Yeni dönemde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’ın çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade eden Türüt, “Rize merkez Sütlüce Köyünde hizmet veren merkezimiz her bağımlılık alanında etkin mücadele veriyor. Merkeze başvuranları bir yazılımla ön görüşmeyle bağımlılık dereceleri tespit ediliyor. Ardından gerek uzaktan gerekse yüz yüze danışanlarımızın ihtiyaçlarına sosyal rehabilitasyon anlamında çözümlemeye çalışıyoruz. Bu merkezler ilk olarak İstanbul’da kuruldu. 3-4 yıldır ise Türkiye’nin 81 ilinde aktif olarak çalışıyorlar. Karadeniz’de ilk kez YEDAM Rize’de açıldı. Yaklaşık 3 yıldır bu merkezimiz Rize’de hizmet veriyor. Bilinirlik konusunda maalesef bir sıkıntımız var. Daha çok bağımlıya ulaşarak sorunlara çözüm üretme noktasında yardımcı olmak istiyoruz. Bağımlılık denince bunun içine sigara, kumar, teknoloji ve madde bağımlılığı alanında etkin çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda daha çok kişiye bağımlıya ulaşmak için yeni dönemde çalışmalarımız olacak. Yeşilay zaten Türkiye’nin bir çok yerinde bu tür bağımlılıklarla ilgili programlarla insanlara ulaşıyor. Bütün paydaşlarımızı içine alarak eğitim ve tanıtım faaliyetlerine ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDA CİDDİ ARTIŞ OLDU”
Özellikle tütün, madde ve teknoloji bağımlısı bireyle etraflarında olanların YEDAM’a bir telefon kadar yakın olduklarını söyleyen Türüt, “Vatandaşlarımız 444 7 975 telefon ile veya yüz yüze merkezimize rahatlıkla ulaşabilirler. Merkezimize ulaşan kişilerin bağımlılık düzeyi analiz ediliyor. Daha sonra medikasyon tedavisi söz konusuysa AMATEM’e yönlendiriyoruz. Yoksa orada ki görüşmelerle kişiyi topluma entegre etme konusunda çalışmalar yapıyoruz. Rize Yeşilay Şubesi 3-4 yıldır bağımlılıklarla mücadeleler konusunda aktif rol üstlenmiştir. Oldukça başarılı olduğumuzu düşünsekte yetmez özelikle YEDAM’ı daha fazla etkin hale getirmemiz gerekiyor. Son yıllarda özellikle tütün bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konusunda ülkemizde bir artış olduğundan bahsedebiliriz. Özellikle pandemi döneminde teknoloji bağımlılığında ciddi artış olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Haber :

Yorum Yap

Çelik Kanatlar, Rize'de gösteri uçuşu yaptı

Çelik Kanatlar, Rize'de gösteri uçuşu yaptı

  • 1
  • 0
Otomobille kamyonun çarpıştığı kaza ulaşımı aksattı

Otomobille kamyonun çarpıştığı kaza ulaşımı aksattı

  • 0
  • 0

Horonda yapılan 'titreme' ve 'silkelenme' gibi figürler neyi temsil eder?