'Yastık Adam' Rize'de Sahnelenecek

'Yastık Adam' Rize'de Sahnelenecek

  • 0
  • 0

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde haftanın oyunu; Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Yastık Adam' olacak.

Devlet Tiyatroları Turne Programı kapsamında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde 18 - 19 Ocak salı ve çarşamba akşamları Antalya Devlet Tiyatrosu’nun 'Yastık Adam' adlı oyunu sahnelenecek.
Martin Mcdonagh'ın eserini Yusuf Eradam çevirirken, yönetmenliğini ise Bengisu Gürbüzer Doğru üstleniyor.

Oyuncu kadrosunda Salih Bayraktar, Gökhan Tüzün ve Niyazi Mert Kurt yer alıyor.

2 perdelik oyunun konusu şu şekilde:

"Totaliter bir ülkede sorguya çekilen bir yazar, karanlık masallar, işlenen çocuk cinayetleri ve soruşturma boyunca beklenmedik şekilde geçmişlerine yolculuk ettiğimiz kişilerin sıra dışı hikayesi… Hayatın her alanına ve insanın her dönemine nüfuz eden şiddetten söz ediyor. Şiddetin bireyleri ve toplumsal hayatı nasıl bir noktaya taşıdığını fark ettiğimizde bizi dehşete düşürüyor. Çocukluk döneminde ailede başlayan şiddet sarmalının kurbanı olan oyun kişilerinin, çıkmazdan kurtulmak için izledikleri yolun saçmalığı ise güldürüyor… Yazar Katurian’ın sıra dışı öykü anlatılarıyla gelişen oyun; gerçekle kurmacanın, masumla suçlunun, suçla cezanın iç içe geçtiği, birbirine karıştığı bir dünyaya taşıyor izleyenleri. Bu büyük şiddet sarmalının, toplumsal ve bireysel yaşamlarımızın oluşmasında tahminimizden çok daha büyük bir etkisi olduğunu fark etmek düşündürüyor." 

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, oyunun biletlerinin İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebileceği hatırlatılarak, "Bilet satış esnasında ve tiyatro girişlerinde HES kodu sorgulaması uygulanacak olup, tüm sanat severlerin maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmesi önemle rica olunur." denildi.

Haber :

Yorum Yap

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 yılın en düşük seviyesini gördü

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 yılın en düşük seviyesini gördü

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor'un sporcuları, milli takıma davet edildi

Çaykur Rizespor'un sporcuları, milli takıma davet edildi

  • 0
  • 0

Kemerköy Köprüsü Rize'nin hangi ilçesindedir?