Yazıcı’nın ‘GÜLAYŞA’ Romanı Ses Getiriyor

Yazıcı’nın ‘GÜLAYŞA’ Romanı Ses Getiriyor

  • 0
  • 2

Son yıllarda edebiyat dünyasında ismini sıkça duyurmayı başaran Rizeli Şair - Yazar Ömer Yazıcı’nın romanı “ Gülayşa“ okurlarını etkilemeye devam ediyor.

Bir şiir ve iki de deneme şiirleri türünde kitapları olan Ömer Yazıcı’nın ilk romanı 'Gülayşa', altı yıllık araştırmalar sonucunda belgeler sunarak, geçen olayların gerçekliği ispatlanmış olan yakın geçmiş tarihimizi, en büyük acılarımızdan biri olan Sarıkamış’ı anlatıyor.

Yazıcı, çıkarmış olduğu ve ilk roman denemesinde Karadeniz’de geçen bir kahramanlığı ve aşkı kaleme aldığını söyleyerek, “Doğu Karadeniz, dünyanın diğer yerlerini kıskandıracak kadar güzel. Bu güzelliklerin içinde aşkla aşığın imkânsızlıklarla dolu serüvenini zaman içinde yolculuk yaparak yaşanışını kitaba taşıdık. Bir annenin evladına olan sevgisini, vatan yolunda aşkın yenilişine şahit olduk. Aşkla ölümü yenebilmek işte tam da burada başladı. Bizde bu hikâyeyi okurlarımızla buluşturmak için bu kitabı yayımladık” dedi.

‘’HER KOŞULA KARŞI AYAKTA DURAN BİR AŞK’’ 
Gülayşa romanını alan okurlar 1910’lu yıllarda Doğu Karadeniz halkının yaşayış şekli, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını göreceğini ifade eden Yazıcı, “Kitabı okuyanlar aynı yapının zaman içerisindeki inanılmaz değişimini ve çocukluktan beri birbirlerine sevdalı iki yüreğin yaşadığı ve her şart altında yaşatmayı başarabildiği büyük bir aşka tanıklık edecek. Gülayşa ilk roman denememiz. Beni sürekli duygu yazarken gören okuyucularımız biraz şaşırmış olacak ki hocam neden ‘roman’ sorusu ile çok muhatap oldum. Bu soruyu soran herkese şiir diliyle yürekçe de roman yazılabileceğini göstermek ve bunun yanında, hayata ve bilgiye dayalı donanımlarımızı ve araştırmalarımızı gerçek olaylar üzerinden kurgulayarak okuyucumuza aktarmaya çalışmak gibi isteklerimiz oluştu. Gülayşa’yı okuduğunuzda tam olarak anlatmak istediğimi anlamış olacaksınız” diye konuştu. 

‘’YAZICI OKURLARINA TEŞEKKÜRLLERİNİ SUNDU’’ 
Yaşamını Rize’de sürdüren ve bu coğrafyadan almış olduğu ilhamla kalemine döktüğü şiirleri, denemeleri ve romanlarına ilgi gösteren tüm okurlarına teşekkür eden Yazıcı, “Türkiye genelinde birçok takipçim ve okurum mevcut. Yurt dışındaki gurbetçilerimizden inanılmaz destek görmekteyim. 2021 yılında çıkan kitabım Gülayşa’ya gösterdikleri ilgiye saygıyı esirgemeyenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

‘’ONLİNE SATIŞI YAPILIYOR’’
Gülayşa romanı; D&R, İdefix, BKM kitap, Kidega gibi online satış sitelerinden temin edilebilmektedir.

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    Tebrik ederiz. Güzel bir çalışma olduğuna eminim inşallah okuma şansım olur.

    Cevap yaz
    29.07.2022 15:28
  • Misafir

    Misafir

    Kitap gerçekten çok iyi bir anlatış tarzı ve hikaye içeriyor . Bu kitap okurlar için ölmeden önce okunması gereken kitaplar içerisinde bence devamı gelmeli herkese tavsiye ediyorum

    Cevap yaz
    29.07.2022 08:18
Yorum Yap

Artvin’de fens teli hırsızı jandarma ekiplerine takıldı

Artvin’de fens teli hırsızı jandarma ekiplerine takıldı

  • 0
  • 0
İyidere Ankara’da tanıtılıyor

İyidere Ankara’da tanıtılıyor

  • 0
  • 0

Atatürk, Rize'den gelen hemşehrilik talebini hangi tarihte kabul etmiştir?