Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Zerdeci’den Çay Kanunu Mesajı

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Zerdeci’den Çay Kanunu Mesajı

  • 0
  • 0

Yeniden Refah Parti’si Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Çay Kanunu ile ilgili ‘‘2500 liraya, 2600 liraya yaş çay alınıyorsa bu ciddi bir sıkıntıdır’’ ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

‘‘Bir an önce çay kanunu çıkarılması lazım’’

Çay Kanunu ile ilgili görüşlerini dile getiren Zerdeci; ‘‘Çay kanununun gecikmesi Rize’miz için hiçbir zaman iyi olmamıştır. Yani yaklaşık 15 senedir Ali Bayramoğlu milletvekili olduğundan beri çay kanunu gündemdedir. Hükümetin milletvekilleri çay kanunu çıkması gerektiğini savunmuştur ama bir türlü çay kanunu çıkmamıştır. Mesela Türkiye’de şeker pancarını falan ucuza alamıyoruz, kamu sınırlamış bunu. Aynı şekilde çayda da bunun olması lazım. Çayımız çok düşük fiyatlarda. 2500 liraya, 2600 liraya yaş çay alınıyorsa bu ciddi bir sıkıntıdır. Hükümetin ciddi anlamda bunlardan pay alması lazım. Bir an önce çay kanunu çıkarılması lazım’’ şeklinde konuştu.

‘‘Çayımızın enflasyonla mücadele aracı olarak görülmemesi gerekir’’

ÇAYKUR’un politika aracı olmaktan çıkarılması gerekiyor diyen Zerdeci; ‘‘ÇAYKUR’un yönetiminin kanunla beraber belirlenmesi gerekiyor. Bu kanuna en fazla ÇAYKUR’un yetki vermesi piyasada fiş haklarını belirleyecek ve bu önemli bir durum olacaktır. Misal çayın her sene maliyeti arttığı zaman aynı oranda kuru çaya da zam verecek ki ÇAYKUR zarar etmesin ve denge sağlansın. Özellikle bu çay kanunuyla birlikte sınırların belirlenmesi lazım. Çünkü çay çok düşük fiyatta satıldığı zaman insanlar çaydan vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Bu da ülke için, bölge için asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Aynı şekilde kuru çayın da değerinde satılması gerekir. Çayımızın enflasyonla mücadele aracı olarak görülmemesi gerekir. Dolayısıyla bundan dolayı hükümet bu politikasından vazgeçmeli. Çayımıza sahip çıkacak, çayımızın değerini koruyacak şekilde kanunla, politikayla bunu desteklememiz lazım. Hükümet ‘Biz çaya zam verdik, bizim görevimiz bitti, çaya çok iyi fiyat verdik’ gibi şeyler diyemez’’ ifadelerini kullandı.

Haber :

Yorum Yap

Rize'de gündem düzensiz bungalov yapılaşması

Rize'de gündem düzensiz bungalov yapılaşması

  • 0
  • 0
Sosyal medyadan müstehcen içerik paylaşan 5 zanlı yakalandı

Sosyal medyadan müstehcen içerik paylaşan 5 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Çekimleri Rize'de yapılan, dede ve torununun atmaca avını konu alan film?