Trabzon ’da Akçaabat Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, “Trabzon Hurması Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” çerçevesinde 43 çiftçiye 2 bin 800 Trabzon hurması fidanı dağıtıldı.
Trabzon Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında uygulanmakta olan “Trabzon Hurması Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” fidan teslim töreni, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü İdari Binası’nda gerçekleştirildi. Programa; Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotoman, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
‘ÜRETİMİ VE EMEĞİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Törende konuşan Akçaabat Belediye Başkan Osman Nuri Ekim: “İlçemizde tarımsal üretimi desteklemek, çiftçilerimizi daha verimli üretime yönlendirmek ve yerelde kalkınmayı güçlendirmek amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birçok ortak proje yürütüyoruz. Bugün burada 43 çiftçimize 2 bin 800 Trabzon hurması fidanı dağıtarak yeni bahçelerin kurulmasına vesile oluyoruz. Tarım bizim için sadece bir üretim faaliyeti değil; aynı zamanda doğayla uyumlu, sürdürülebilir bir yaşam anlayışıdır. Akçaabat Belediyesi olarak, çiftçilerimizin yanında olmaya, üretimi ve emeği desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber : DHA






















