Anzer Balı şifa deposu olan Anzer Poleni ile aynı fiyata satılacak

Anzer Balı şifa deposu olan Anzer Poleni ile aynı fiyata satılacak

  • 0
  • 0

Dünyaca ünlü Anzer Balı satış için tahlil sonuçlarını beklerken, şifa deposu Anzer Poleni’nin satışları hız kesmeden devam ediyor.

 

Sağımı yeni sona eren Anzer Balları, coğrafi işaret etiketlerinin vurulması için Hacettepe Üniversitesi’ne tahlile gönderildi. Gönderilen numuneler uzmanlar tarafından laboratuvar ortamında test edilerek gerçekliği noktasında raporlar hazırlanıyor. Hazırlanan raporlara göre ise Tarım İl Müdürlüğü tarafından ballar mühürlenerek Coğrafi İşaret bandrolleri buruluyor. Dünyaca ünlü Anzer Balı’nın satış için gün saydığı bu zamanlarda ise şifa deposu olarak bilinen Anzer Poleni’nin satışları da devam ediyor. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirmede tüketilen Anzer Poleni en az balı kadar dünyaya ün salmış durumda.

Anzer Poleni’nin de balı gibi endemik tür içerdiği için çok değerli olduğunun altını çizen Kooperatif Başkanı Muzaffer Deniz “Anzer Poleni içerisinde yöreye özel endemik çiçeği barındırıyor. Hem kalitesi hem şifası ile ünlü bir ürün. Bize Anzer Balı alan tüketicilerimize özellikle bal ile birlikte Anzer Poleni almalarını her zaman tavsiye ediyoruz. Doğadan arı balı getirirken ayaklarıyla da poleni getiriyor ve yavrularına bunu yediriyor. Bizde özel tuzaklarla bunu kovana girmeden alıyoruz. Bu değerli ürünü tüketicilerimize Anzer Balı ile birlikte ulaştırıyoruz. Anzer Poleni’nin yapılan incelemelerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide rahatsızlıklarını giderme, akciğer rahatsızlıklarının giderilmesinde etkisi olduğu görülmekte” dedi.

Polenin fiyatı bu yıl 2 bin 500 TL
Polenin bu yıl ki kilogram fiyatının Azner Balı ile aynı olduğunu kaydeden Deniz “Anzer Poleni’nin kilogram fiyatı bu yıl itibariyle 2 bin 500 TL. Bal ile birlikte aynı fiyat üzerinden devam edecek. 2023-2024 sezonu Anzer Ballarımız tahlillerinin yapılması için Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde. Tarım Bakanlığı onaylı, coğrafi işaretli olabilmeleri için ürünlerimizi analize gönderdik ve şu anda da işlem devam ediyor” şeklinde konuştu.

Haber : İHA

Yorum Yap

Selimiye Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Selimiye Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 5
  • 0
İyidere Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

İyidere Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Rizespor'un efsane futbolcusu Hüsnü Kürkçü, yeşil – mavili takım dışında sadece hangi takımda forma giymiştir?