Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı mı?

Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı mı?

  • 0
  • 0

Ayder Yaylası'nın Yenileme ve Koruma Projesi 2019 yılının Nisan ayı itibariyle Ayder Yaylasının tarihini ve kültürünü yansıtan bir dönüşüm çalışması gerçekleştiriliyor. Peki Ayder Yaylası dönüşüm projeleri tamamlandı mı, projeler ne zaman tamamlanacak?

Rize’nin en popüler yaylalarından olan Ayder Yaylası 2019 yılı itibariyle yenileme ve koruma projesi kapsamına girdi. Başlatılan kentsel dönüşüm projesinde ilk etap çalışmaları sürüyor.

Rize-Artvin Havalimanı’nın da hizmete açılmasıyla turist sayısının katlanarak artması beklenen Ayder Yaylası’nda en fazla 2 katlı olacak şekilde planlanan yapıların inşaatında sona gelinirken, seyir terasları da kendisini göstermeye başladı.

Altyapı çalışmaları tamamlanan yaylada yaz döneminde yaşanan trafik sorununa çözüm için katlı otopark projesi hazırlandı. 6 blok halinde 9’ar ve 12’şer katlı inşa edilen toplam 1600 araçlık otopark inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Yayla girişinde dağ yamacına yapılan ve üzeri çimle kaplanmaya başlanan dışarından görünmeyecek otoparkın hizmete girmesiyle yaylaya ulaşanlar, araçlarını bıraktıktan sonra üstteki seyir terasına çıkacak, trambüslerle yayla merkezine ulaşacak.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize’de 5 yıldır çözülemeyen sorun

Rize’de 5 yıldır çözülemeyen sorun

  • 0
  • 0
Sahte içki operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Sahte içki operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

Hopa, hangi tarihte Rize'den ayrılarak Artvin'e bağlanmıştır?