Bakkallar, tütün ürünlerinin satışı için talepte bulundu

Bakkallar, tütün ürünlerinin satışı için talepte bulundu

  • 0
  • 0

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, tütün ürünlerinin kredi kartı ile satışı konusunda düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirterek, " Bakkal esnafının emeğine bankalar ortak olmuş durumda" dedi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, bakkal esnafının kredi kartı ile tütün ürünleri satışında yasal komisyon belirlenmesi yönünde çağrısı olduğunu belirterek, "Örneğin fatura ödemelerinin kredi kartı ile ödenirken araç muayeneleri vergi ve cezalar nasıl ki kart ile ödeme tutarına komisyon eklenmekte, tütün mamülleri satışında aynı oran uygulanmalı ve tütün ürünlerinin kâr oranı arttırılmalı. Hepsinden elzem olan banka pos oranlarının düşürülmesidir" dedi.

"Bu Ürünlerin Satışından Esnafımızda Yüzde 1 Kalıyor"
Tütün ürünleri satışlarının yüzde 60'ının kredi kartı ile yapılmak istendiği kaydeden Koç, "Bizler nakit olarak aldığımız, yüklü sermaye ayırdığımız tütün ürünlerini zaten yüzde 4 gibi kâr oranı ile satmaktayız. Onu da kredi kartı ile almak isteyen müşterimiz nedeniyle bakkal amcalarımızın kâr oranının yüzde 3'üne yakınını bankalara komisyon ödemek zorunda bırakıyor. Bu ürünlerin satışından esnafımıza yüzde 1 kalıyor. Banka komisyonları düşürülmesi veya kâr oranı arttırılması yönündeki taleplerimizi yetkililerimize ilettik, çözüm beklemekteyiz." diye konuştu.

"Bakkal Amcalarımıza da Biraz Hak Verilmelidir"
Tütün ürünlerini kâr almadan satışına müsade edenlerin bu ürünleri satacak nokta bulamayacaklarını ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Bakkal amcalarımız tütün ürünlerini kredi kartı ile alamadığı halde kredi kartı ile satışını talep eden müşterisi ile karşı karşıya gelmektedir. Aynı müşterilerimiz vergisini kredi kartı ile öderken komisyon vermekte faturasını kredi kartı ile öderken komisyon vermektedir. Bakkal amcalarımıza da biraz hak verilmelidir. İşletme maliyetleri artan bakkal amcalarımız günlük cirolarının yüzde 50'sinden fazlasını kredi kartı satışları oluşturmakta, banka pos oranları yüzde 3'lere yükselmiş durumda. Günlük 10 bin TL kredi kartı ile satış yapan bir işyeri aylık 9 bin TL komisyon ödemek zorunda kalıyor."

"En Kısa Sürede Çözüme Kavuşması Elzem Durumdur"
Koç, tütün ürünlerindeki kâr oranlarının düşük olmasından ve günümüz şartlarında kredi kartı pos oranlarının yüksek olmasından kaynaklı her geçen gün esnafların zor duruma düştüğünü aktararak, "Rize Bakkallar ve Bayiler Odası olarak bu durum ile ilgili şikâyetlerimizi ve çözüm önerilerimizi içeren dilekçelerimizi ilgili kurum ve yetkililerimize verdik. En kısa sürede çözüme kavuşması elzem durumdur." ifadeleri kullandı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Otomobilin çarptığı yaya öldü

Otomobilin çarptığı yaya öldü

  • 0
  • 0
Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

  • 0
  • 0

Açanki ne demektir?