Başkan Arslan, çay üreticilerini uyardı

Başkan Arslan, çay üreticilerini uyardı

  • 0
  • 0

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay üreticilerine özel budama uyarısında bulundu.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle özel sektörün çay parası ödemelerinde sorun yaşayacağından düşük ücretle alım yapabileceğini belirterek, üreticilerin budama yapmalarının kendileri için avantaj olacağını söyledi.

MAYIS AYININ İLK HAFTASI
Arslan, yaptığı açıklamada birinci sürgün çay hasadının yaklaştığını ve hava şartlarının olumlu gitmesi durumunda Mayıs ayının ilk haftasında ÇAYKUR’un 2024 yaş çay sezonunu açarak alımları başlatmasını beklediklerini kaydetti.
               
“ÖZEL SEKTÖR ÜRETİCİLERE CAZİP GELDİ”
Yapılan incelemelerde çay üreticilerinin budama yapmadığını gördüklerini ifade eden Arslan, “Bunun sebeplerinden en önemlisi geçtiğimiz iki yılda özel sektörün devletin açıkladığı çay alım fiyatının altına inmeden çay almış olması müstahsilimize cazip gelmiş ve ÇAYKUR’dan uzaklaşıp özele fabrikalara yönelmiştir. Fakat bu yıl kredi faizlerinin yüksekliği sebebi ile özel sektör çay fabrikalarımızın sıcak paraya ulaşmada sıkıntı çekeceğini düşünüyoruz. Özel Sektörün peşin yada vadeli çay alımlarında taban fiyatın altında alımlar  olabileceği  ön görmekteyiz” dedi.

“ÇAYUR’A SAHİP ÇIKALIM”
Çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için 15 gün içinde budama yapmaları gerektiğinin vurgusunu yapan Arslan, “Budama yapmayan müstahsilimiz ÇAYKUR’a çay satamayacak, sadece özel sektörün alım şartlarına uymak zorunda kalacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi ÇAYKUR Çay fabrikalarımız olmazsa olmazımızdır. ÇAYKUR’umuza sahip çıkalım” diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Fındıklı'nın en kalabalık köyü neresidir?

Fındıklı'nın en kalabalık köyü neresidir?

  • 0
  • 0
ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı kura çekimi ne zaman?

ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı kura çekimi ne zaman?

  • 0
  • 0

Rize Hemşin Çorabı ne yünü ile yapılır?