Başkan Atagün: Frene basmamız gerekiyor

  • 0
  • 0

Ardeşen Belediye Başkanı Enver Atagün, Ardeşen Belediyesi’nin her ay gelir-gider dengesinde açık verdiğini ifade ederek, “Frene basmamız gerekiyor.” dedi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Ardeşen ilçesinde CHP'den belediye başkanı seçilen Enver Atagün, Rize Takip'e açıklamalarda bulundu.

“BELEDİYEYE KAYNAK ARAYIŞINDAYIZ”
Ardeşen Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgiler veren Başkan Atagün, "Şu anda belediyemizin 170 milyon lira bir borcu var. Geçtiğimiz ay 16 milyon lira bir giderimiz oldu ve 11 milyon lira gelirimiz oldu. İller Bankasından aldığımız aidat aylık 10 milyon lira, maaş giderimiz ise yaklaşık 9 milyon. Yani aldığımız bu ödenek sadece çalışanlarımıza verdiğimiz maaşı karşılayabiliyoruz. Bunun dışında da diğer giderler var, borçlarımız var. Hiçbir şey yapılmayan dönemde bile 5 milyon lira gibi açığımız oluyor. Frene basmamız gerekiyor. Biz bu açığı nasıl kapatabiliriz ona bakıyoruz, bunun için çalışıyoruz. Belediyemize ek kaynak arayışındayız.” dedi.

“CİDDİ BİR REHABİLİTASYON İHTİYACI VAR”
Açıklamasında Ardeşen’in sıkıntılarına değinen Atagün, “İlçemizde altyapı eksiğimiz var. Yaz aylarında içmesuyu sıkıntımız var. İçmesuyu temini ile ilgili enerji maliyetimiz çok yüksek. Kanalizasyon problemimiz var. Ardeşen’in ciddi bir alt yapı rehabilitasyonuna ihtiyacı var. Bunlar dışında daha sosyal bir topluma ihtiyacımız var, bu alanda osyal projelerimiz var. Tabi bunları gerçekleştirmek için de buna uygun üst yapı ihtiyaçlarımız var. Vatandaşın bizden beklentisi var farkındayız, ama biraz zamana ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

'Üretici dostu' belediye

'Üretici dostu' belediye

  • 0
  • 0
Rize Ziraat Odası'ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Rize Ziraat Odası'ndan çay üreticilerine budama çağrısı

  • 0
  • 0

1916 yılında Rize'yi işgal eden Ruslar nereye topatar bırakmıştır?