Başkan Karaca: Esnafımızı avukatlara ezdirmeyeceğiz!

Başkan Karaca: Esnafımızı avukatlara ezdirmeyeceğiz!

  • 2
  • 0

Rize Esnaf Odası Başkanı Yaşar Karaca, Rize esnafının oldukça dertli olduğu marka baskınları konusunda sert açıklamalar yaparak Rize esnafını bu işten rant sağlayan avukatlara ezdirmeyeceklerini söyledi.

Rize’de imitasyon ürün satışı tespitinde, söz konusu firmaların avukatlarının, davadan vazgeçmek için para karşılığı anlaşma teklif ettikleri belirtildi.

Başkan Karaca, ürünlerin İstanbul’da rahatlıkla imal edildiği ve satıldığını belirterek bu konuya adli merciler ve siyasilerle istişare halinde çözüm aradıklarını belirtti.  

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, il genelinde imitasyon ürün satışı yapan esnafın mağduriyeti yaşadığını vurgulayarak, “Esnafımız bunu orijinal ürün diye satmıyor. Yani müşteriyi kandırmak gibi bir durum yok, müşteri bunu bilerek alıyor. Bizim derdimiz, İstanbul’da üretici firmalar açık açık satıyor. Turizm bölgelerinde denetim yapılmıyor. Ne hikmetse Karadeniz bölgesi özenle seçilmiş gibi, dükkanlara öğrenci vs. gönderip imitasyon satışı yapan esnafları tespit ediyorlar ve bu durum üzerinden marka avukatlarına rant sağlanıyor” dedi.

“PARAYI VER DAVA DÜŞSÜN!”
Söz konusu firmaların avukatlarının, davadan vazgeçmek için para karşılığı anlaşma teklif ettiğini belirten Esnaf Odası Başkanı Karaca, “Tespitler ardından savcılıktan arama izni çıkarıp, mağazalara polisler eşliğinde geliyorlar. Hadi diyelim esnafımız uygunsuz bir şey yaptı. Ertesi gün karşı tarafın avukatı esnafı arıyor. ‘Sende imitasyon ürün yakalandı, bana 100 bin TL gönder davadan vazgeçeyim’ gibi konuşmalar yapıyor. Biz de soruyoruz, bu esnaf eğer suç işlemişse bunun kararını avukat vermemeli, yasalarda bir karşılığı olmalı, karşılığını devlete ödemeli. Esnafımız hiç mahkemeye çıkmadan avukatlara parayı gönderiyor, dava düşüyor. Yani avukatlar bu işten rant sağlıyor. Ve bunu avukatlar Karadeniz bölgesinde ayda 1, bazen 15 günde bir sıklıkla yapıyor. Avukatların amacı markanın haklarını korumak değil, bu işten para kazanmak, rant sağlamak. Eğer amaç bu markanın haklarının korumak olsaydı, İstanbul’da onlarca imalathanede açık açık imalatı yapılan ve satılan ürünlerle mücadele edilirdi” ifadelerini kullandı.

Esnafın bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduğunu söyleyen Rize Esnaf Odası Başkanı Karaca, siyasilerden ilgili yasanın uzlaşma maddesinin kaldırmasını talep ettiklerini belirtti.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de ödüllü turnuva sona erdi

Rize’de ödüllü turnuva sona erdi

  • 0
  • 0
Ağaçların altına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Ağaçların altına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

  • 0
  • 0

Kendirli'nin ilk belediye başkanı kimdir?