BBP Rize İl Başkanı Özçelik: İşçi emeklisi enflasyona ezildi

BBP Rize İl Başkanı Özçelik: İşçi emeklisi enflasyona ezildi

  • 0
  • 0

Emekli maaşlarına yapılan zam hakkında açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, "İşçi emeklilerine verilen yüzde 37'lik zam enflasyonun altında kalmıştır." dedi.

İşçi emeklilerine verilen yüzde 37'lik zammın enflasyonun altında kaldığını belirten Özçelik, yapmış olduğu açıklamada,  "Taban maaşları 7500 TL olan emeklimizin 10 bin TL civarında bir maaşa ulaşması Türkiye şartlarında yaşanabilirlik seviyesinin çok altında kalmıştır.  Bu zam bir birey olarak bile yaşama imkanı sağlamamaktadır." dedi.

Açıklamasında, memur emeklisi ile işçi emeklileri arasındaki makasın açıldığını söyleyen Özçelik, "Bizler Büyük Birlik Partisi olarak her alanda dile getirdiğimiz emeklilerimizin mağduriyeti her geçen yıl artmaktadır. Memur emeklisine geçen yıl yapılan seyyanen zam farkının işçi bağkur tarım emeklisine de verilmeliydi. Devlet büyüklerimizin elini önce vicdanına sonra taşın altına koyması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

16 Ocak'ta yapılacak olan kanun düzenlemesinde maaşların kanun değişikliği ile maaşların tekrar güncellenebileceğini ifade eden Özçelik,  "Açıklanan enflasyon rakamları göz önüne alarak en düşük emekli maaşının 15 bin TL olmasını bekliyoruz. Emekli vatandaşlarımızın enflasyon karşısında ezildiğini ve sıkıntılarının olduğunu görüyoruz. Bu konunun takipcisi olmak için tüm gayretimizi sarfedeceğiz, halkımızın yanında olacağız." dedi.

Haber : MELDA AYSU

Yorum Yap

Hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

  • 0
  • 0
Rizeli kaymakam yeni görev yerine atandı

Rizeli kaymakam yeni görev yerine atandı

  • 0
  • 0

2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen yayla?