Çamlıhemşin’de yeni ılıca suyu arayışları

Çamlıhemşin’de yeni ılıca suyu arayışları

  • 1
  • 0

Çamlıhemşin Belediyesinin girişimleri ile ilçede yeni termal su arayışları başlatıldı.

Belediye Bakanı Osman Haşimoğlu, Ayder’deki kaplıca çalışmalarının TOKİ eli ile yapılmaya devam ettiğini belirtti.
Alternatif arayışların olduğuna değinen Haşimoğlu, “Dokuzlu termal sondaj çalışmalarına hayırlısıyla başladık. Allah nasip ederse iyi bir su bulur, ilçeye indirir ilçemize kaplıca tesisini kurar insanlığa şifa olur inşallah.” dedi.

Ayder Kaplıcaları Özellikleri
Ayder’in termal kaplıca suları, Sağlık Bakanlığının 2005 tarihli kararı ile kaplıca statüsü kazanmış olup, oligometalik sular grubundandır.

Ayder Kaplıcaları Faydaları
Ayder kaplıcalarının şifalı sularının, Sağlık Bakanlığınca birçok hastalığın tedavisinde, destekleyici, tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği kabul edilmiştir.

Romatizma
Ankilozan spondilit ve romatiod artrit başta olmak üzere, inflamatuvar romatizmal hastalıkların tedavisinde banyo uygulaması şeklinde kullanılır.

Alerji
Alerjik rahatsızlıklar, müzmin bronşit, farenjit, ergenlik dönemi cilt rahatsızlıkları, egzama, bazı sedef hastalıklarında destekleyici tedavi amacı ile kullanılır.

Kas ve Sinir Sistemi Rahatsızlıkları
Kronik bel ağrıları, travmaya bağlı gelişen rahatsızlıklar, cerrahi operasyonlar sonrası gelişen kas ve sinir sistemi rahatsızlıklarında, tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılır.

Nörolojik Rahatsızlıklar
Sinir ve beyin cerrahi operasyonlar sonrası uzun süre hareketsiz kalan hastalarda, kronik nörolojik rahatsızlıklarda, nörovejetatif distoniler gibi genel stres bozukluğu olan hastalarda destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılır.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Uyuşturucu ticareti suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı

Uyuşturucu ticareti suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı

  • 0
  • 0
Gıda işletmelerine denetimlerde para cezası kesildi

Gıda işletmelerine denetimlerde para cezası kesildi

  • 0
  • 0

Rize'de kurulan ilk spor kulübü?