ÇAYKUR'a Rize'den başvuru yapan kişi sayısı belli oldu

ÇAYKUR'a Rize'den başvuru yapan kişi sayısı belli oldu

  • 6
  • 2

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) Rize'de mevsimlik işçi alımı için 26 bin 393 kişi başvuru yaptı.

ÇAYKUR, 2024 yaş çay sezonu öncesi fabrikalarda istihdam etmek üzere 930 beden işçisi, 70 eksper, 55 engelli ve 17 eski hükümlü statüsünde olmak üzere toplam 1072 mevsimlik işçi alımı yapılacak.

RİZE’DE BAŞVURULARA YOĞUN İLGİ
Rize’de 665 beden işçisi, 40 eksper, 45 engelli ve 10 eski hükümlü olmak üzere toplam 760 mevsimlik işçinin alınacağı başvurulara yoğun ilgi gösterildi. Bu yoğun ilgi, bölgedeki işsizliğin yüksek olduğunu ve ÇAYKUR'da çalışmanın ne kadar cazip olduğunu gösteriyor.

ÇAYKUR’DA BAŞVURU SONUÇLARI
ÇAYKUR işçi alımında başvurular 30 Nisan itibarıyla sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından gözler kura çekimi tarihine çevrildi. 1072 kişinin istihdam edileceği kura çekimi 14 Mayıs Salı günü Rize Gençlik ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

ÇAYKUR’DA ÇALIŞMANIN AVANTAJI VE DEVANTAJI
ÇAYKUR'da çalışmanın düzgün çalışma saatleri, düzenli maaş, sosyal sigorta, yemek ve servis imkanı, iş güvencesi gibi birçok avantajı bulunuyor. Ancak bu avantajların yanında bir dezavantaj bulunuyor. Bu da 6 aylık çalışma süresi.

RİZE’DE İŞSİZLİK ORANI YÜKSEK
Rize'de işsizlik oranının oldukça yüksek olması nedeniyle birçok insanın iş bulmakta zorlanıyor.ÇAYKUR'un mevsimlik işçi alımı, bölgedeki işsizliğe bir nebze olsun katkıda bulunacağı tahmin ediliyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Umarımm bu kadar başvuruyu yapan insancıklarr bilincli yapmıştır yoksaa seneler boyu kadro kadro işinden gına geldi arkadaş mevsimlikk işçi unutmayinn lütfen

    Cevap yaz
    09.05.2024 08:24
  • Misafir

    Misafir

    Caykura busvuru yapanlara insancik derken bu tabirin hakaret olduğunu algilayamayacak kadar ya beyinsiz ya da insanlıktan yoksun birisin

    10.05.2024 12:26
Yorum Yap

Yapılan uygulamalarda uyuşturucu ele geçirildi

Yapılan uygulamalarda uyuşturucu ele geçirildi

  • 0
  • 0
Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

  • 0
  • 0

Hangi futbolcu Ç. Rizespor'da '53' numaralı formayı giymemiştir?