ÇAYKUR'da çevre kirliliği açıklaması

ÇAYKUR'da çevre kirliliği açıklaması

  • 0
  • 0

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), bünyesindeki çay fabrikalarında çevre kirliliği konusunda hassasiyetle çalışmaların yapıldığını aktardı.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada," Teşekkülümüz çay fabrikalarında üretim aşamalarında açığa çıkan toz ve baca dumanının çevreye vermesi muhtemel olumsuz etkilerin oluşmaması için yıllar içerinde ayrılan yatırım kaynaklarıyla sürekli teknik iyileştirmeler yapılarak bugünlere gelinmiş ve zaman içerisinde fabrikalarımızın tamamında çoklu toz toplama filtreleri kurularak koruyucu ve önleyici bir sistem oluşturulmuştur." denildi.

Çevre kirliliği ile mücadele konusunun, devletin sorumlu ve ilgili birimleri tarafından sıkı bir şekilde takip edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Üretim yapılan işletmelerimizle ilgili olarak Çevre İl Müdürlüklüleri tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve özellikle çevreye salınan toz ve duman ölçümleri periyodik olarak kontrol edilmekte ve buna göre izin belgeleri alınmaktadır. Resmi izin belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmemiz bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ÇAYKUR bünyesinde bütün işletmelerde toz ve duman atıklarının zararlarını minimize eden sistemlerin mevcut olup, özellikle Çamlıhemşin ve İkizdere çay fabrikalarında toza ile dumana karşı en modern sistemlerin yer aldığı kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Teşekkülümüz tarafından sunulan proje tekliflerimize karşılık Dünya Bankası'ndan sağlanan hibelerle iki fabrikamızda kurulan hassas sistemler neticesinde zararlı içerik barındırmadan duman salınımı yapılmaktadır. Bu işlem esnasında aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlanmaktadır. Nasıl ki teşekkül olarak çay tarımının ve sanayisinin baş aktörü olarak üreticimizin yanında durarak çay tarımının geliştirilmesi ve daha iyi şartlarda geleceğe taşınması için çaba sarf ediyorsak; çevre kirliliği gibi hassas konularda da üreticilerimizin, halkımızın yanında ve onların menfaatleri  gereği iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. Fabrika bacalarımızdan çıkan dumanın görünümü değil, esas olan  çoklu filtrelerden geçerek salınan dumanın içerik olarak zararsız olup olmadığıdır ki bunu da maksimum seviyelerde sağlamaktayız."

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Sigaraya bir zam daha mı geliyor?

Sigaraya bir zam daha mı geliyor?

  • 0
  • 0
Samsun'da kaçakçılık operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Samsun'da kaçakçılık operasyonunda 1 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Türk Futbol tarihinde ilk kez 3–0 hükmen yenilgi alan ve iki puanı silinen takım olan Rizespor, bunu hangi maçta yaşadı?