CHP Rize'den, İsmail Türüt'e sert tepki

CHP Rize'den, İsmail Türüt'e sert tepki

  • 1
  • 0

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, eski genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sarf ettiği kelimeler nedeniyle Rizeli sanatçı İsmail Türüt'e sert tepki gösterdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 13. Rize Günleri'nde sahne alan Rizeli sanatçı İsmail Türüt'ün, "Kemal'i postaladım, sıra bunda." ifadelerine CHP Rize'den sert tepki geldi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türüt'ün ifadelerine tepki göstererek, "Kendisini şarkıcı/türkücü zanneden ama şarkıcılığa geçememiş ve bizim için yok hükmünde olan, adını anmanın bile bize çöp gibi geldiği birisi, gene aşağılık kompleksine girmiş. Eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu için terbiye ve ahlak dışı kelimeler kullanmış" dedi.

"Sen kimsin, nesin, cürmün ne senin?" diyerek tepkisini dile getiren Deniz, şunları söyledi:

"Hayatında el-etek öpmekten, yağdanlık gibi gezmekten başka ne yaptın da racon kesiyorsun? Senin gibileri biliriz, omurganız yoktur! Yakında, 'beni yanlış anladınız' der, özür dilersin. Bu saygısız kelimeleri yutarsın. Ayrıca, 'bizim bahçemize rüzgar eken fırtınayı biçer' demişsin... Evet, senin bahçene rüzgar ektik ne yapacaksın İsmail?"

İsmail Türüt'ün kendileri için eleştirilmeye değmeyen bir tür olduğunu kaydeden Deniz, "Türkücü değildir. Şarkıcı değildir. Sanatçı değildir. Kim olduğunu kendisi daha iyi bilir. Bizim için yok hükmündedir. Biz asıl RİDEF’i eleştiriyor ve buradan çağrı yapıyoruz. Rize Günleri siyasi bir arena mıdır? Siz buna nasıl izin veriyorsunuz? Hızlı bir şekilde sizden özür açıklaması yapmanızı istiyoruz." diye konuştu.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

  • 1
  • 0
Çaykur Rizesporlu eski futbolcu Bursa’da toprağa verildi

Çaykur Rizesporlu eski futbolcu Bursa’da toprağa verildi

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe 'Çürük ayı' olarak adlandırılan ay hangisidir?