Deprem Profesörü Rize’deki riskli alanları açıkladı

Deprem Profesörü Rize’deki riskli alanları açıkladı

  • 0
  • 0

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadeniz fayı için uyararak, Rize’deki riskli alanlar hakkında açıklamada bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadeniz fayının çok yavaş ve sinsi hareket ettiğini dile getirerek, bu fayın 6.6 büyüklüğünde depreme sebep olabileceğini kaydetti. 

“CİDDİ KAYIPLARA SEBEBİYET VEREBİLİR”
Yapı stoklarının çoğunun yeni deprem yönetmeliğine uygun olmadığını belirten Bektaş, "Bölgemizde deprem sık olmuyor diye evlerinizde rahat uyuyor olabilirsiniz . Ama Karadeniz fayı, çok yavaş ve sinsi hareket ediyor. Bölgemizde yaşanabilecek orta büyüklükteki bir deprem bile bölgedeki heyelanlı sahaları aktif hale getirebilir ve ciddi kayıplara sebebiyet verebilir. Çıkarılan yeni deprem haritasına uygun bir şekilde yapılanmaya gidilmeli” dedi.

RİZE’DE RİSKLİ ALANLAR
Yaptığı açıklamada Rize’deki risklerden de bahseden Bektaş, “Rize merkezde yer alan sahil dolgu sahasının bir bölümünde sadece güçlendirme çalışması ile ayakta kalabilecek birkaç bina dışındaki tüm binalar afet riski kapsamına giriyor. Bu bölgede Rize Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliği ile kentsel dönüşüm başlatılmış” dedi.

 

RİSKLİ YAPILARIN BULUNDUĞU RİZE DOLGU SAHASI

 

RİZE'DE DOLGU SAHASINDA BULUNAN BİR BİNANIN KOLANLARINDA MEYDANA GELEN DEFORMASYON

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

  • 0
  • 0
Rize'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

Rize'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

  • 2
  • 0

Gindeş Şelalesi Rize'nin hangi ilçesindedir?