Doğanın kalbinde: Palakçur Yaylası

Doğanın kalbinde: Palakçur Yaylası

  • 1
  • 0

Rize iline bağlı Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan Palakçur Yaylası, şehrin eşsiz doğal güzelliklerini sunan bir destinasyondur.

Peki, Palakçur Yaylası nerededir? Palakçur Yaylası’na nasıl gidilir? Palakçur Yaylası etrafında imkanlar nelerdir? Palakçur Yaylası’nda hangi aktiviteleri yapabilirsiniz PalakçurYaylası’nın rakım bilgileri nedir? Palakçur Yaylası’nın özellikleri nelerdir? Palakçur Yaylası’na dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

Çamlıhemşin'e 29 kilometre uzaklıkta yer alan yaylanın rakımı 2100 metreye kadar ulaşmaktadır.

Güroluk ve Beyazyaka köyleri tarafından kullanılan yayla, Ayder yolunu takip ederek kolayca ulaşılabilir. Toplamda 10 ila 15 evin bulunduğu bu yayla, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle dikkat çekmektedir.

Palakçur Yaylası, 2100 metrenin üzerinde bir vadi yamacında kurulmuş olup, Ardeşen-Beyazkaya, Hala ve Civik köyleri tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Ayder'e 5.5 km, ilçeye ise 25.5 km uzaklıkta bulunan yayla, milli park sınırlarının dışında yer almaktadır.

Elektrik hizmetinden yoksun olan yayla, 15 yıl önce ulaşılabilir hale gelmiştir. Yayla sakinleri, 30 Mayıs itibarıyla yaylaya çıkış yapmaya başlar ve Ekim ayının üçüncü haftasına kadar burada yaşar. Yayla evleri genellikle ahşap yapılardan oluşur ve konforlu bir yaşam sağlamak adına piknik tüpü, odun ve tezek kullanılmaktadır.

Palakçur Yaylası, doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve geleneksel yaşam tarzıyla Rize'nin keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerinden biridir.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Bölümlü Çay Fabrikası ÇAYKUR engelli işçi alımı kura sonuçları

Bölümlü Çay Fabrikası ÇAYKUR engelli işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
Ardeşen Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Ardeşen Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Rize-Artvin Havaalanı hangi tarihte kullanıma açılmıştır?