Elektrik faturalarında yeni dönem 1 Ocak 2026'da başlıyor

Elektrik faturalarında yeni dönem 1 Ocak 2026'da başlıyor

  • 0
  • 0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik faturalarında gelir odaklı yeni bir model uygulamaya hazırlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2026 yılı itibarıyla elektrik tüketiminde gelir odaklı yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Yeni sistemle, yıllık belirlenen tüketim sınırını aşan haneler kamu sübvansiyonlarından faydalanamayacak.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan, mevcut sistemde yıllık 5 bin kilovatsaatin üzerindeki tüketimin desteklenmediğini ve 2026 itibarıyla bu sınırın daha düşük seviyeye çekileceğini açıkladı. Erdoğan, “Böylece yüksek tüketimli aboneler, elektriği piyasa fiyatından ödeyecek. Kamu kaynakları ise daha hedefli şekilde ihtiyaç sahibi kesimlere yönlendirilecek” dedi.

Yeni düzenleme, 2025 yılı toplam tüketim verilerine göre abonelerin hangi tarife grubuna dahil olacağını belirleyecek. Yıllık sınırı aşan abonelerin farkı, 2026 Ocak’tan itibaren faturaya yansıyacak.

Haber : HABER MERKEZİ

Yorum Yap

 Artvin’de jandarmadan kaçakçılığa darbe

Artvin’de jandarmadan kaçakçılığa darbe

  • 0
  • 0
Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı

Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı

  • 0
  • 0

Doğu Karadeniz'i olumsuz etkileyen 1986'daki nükleer patlama nerede yaşanmıştır?