Engin Polat'ın ifadesi ortaya çıktı! 'Harçlık' dediği rakam şoke etti

Engin Polat'ın ifadesi ortaya çıktı! 'Harçlık' dediği rakam şoke etti

  • 0
  • 0

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile aile bireylerinin de aralarında bulunduğu 18 kişiye yönelik yürütülen soruşturmada 12 kişi tutuklanmış, 6 kişi de adli kontrol şartı ile serbet kalmıştı. Cezaevine konulan Engin Polat'ın emniyetteki ifadesi pes dedirtti. Polat, ifadesinde "2 milyon lira eşime ihtiyaçları için para gönderdim. 7 milyonu kardeşime, 18 milyonu babama harçlık olarak yolladım. Anneanneme de gelir olsun diye şirket kurdum" dedi.

Kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan Polatlar soruşturmasında şok edici detaylar çıkmaya devam ediyor. Sinem Sıla Doğu'nun cep telefonunun bilirkişi incelemesinin sonuçları da soruşturma dosyasında yer aldı. Sıla Doğu'nun birden fazla kişiye komisyon karşılığı sahte fatura temin ettiğine ilişkin konuşma yaptığı ortaya çıktı.

Engin Polat emniyetteki ifadesinde bu işlemlerle ilgili kendisinin bir alakasının olmadığını iddia etti.

76 yaşındaki anneannesinin üzerine kurduğu ve 150 milyon liralık sahte fatura düzenleme işlemine karışan DP Güzellik Kozmetik şirketini ise, "Firma anneanneme aittir. Bu firma Dilan Polat Çekmeköy şubesini işletmektedir. Franchise şubedir. Anneanneme gelir olsun diye Dilan Polat A.Ş. ile DP Güzellik arasında bir franchise anlaşması yapılmıştır" diyerek cevapladı.

NAYLON FATURANIN İZİ SILA DOĞU'NUN CEP TELEFONUNDA ÇIKTI
Sinem Sıla Doğu'nun cep telefonunun bilirkişi incelemesinin sonuçları da soruşturma dosyasında yer aldı. Sıla Doğu'nun bilirkişi tarafından yapılan bilirkişi incelemesinde birden fazla kişiyle komisyon karşılığı sahte fatura temin ettiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili ise Engin Polat, bu durumdan haberi olmadığını ifade etti..

ANNEANNESİ'NE GELİR OLSUN DİYE KURMUŞ
Polat'ın 76 yaşındaki anneannesinin üzerine 4 şirket kurduğu saptanmıştı. Bu şirketlerden bir tanesi de DP Güzellik Kozmetik Şirketi'ydi. Şirketin, Fekpen Plastik isimli firmadan 150 milyon lira değerinde gerçek bir alış ve satışı olmayan sahte fatura temin ettiği belirlendi.

DP Güzellik Kozmetik şirketinin anneannesine ait olduğunu söyleyen Polat, "Bu firma Dilan Polat Çekmeköy şubesini işletmektedir. Franchise şubedir. Anneanneme gelir olsun diye Dilan Polat A.Ş. ile DP Güzellik arasında bir franchise anlaşması yapılmıştır" diyerek cevapladı.

"SAHTE FATURADAN HABERİM YOK"
Dilan Polat Güzellik Kozmetik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin paravan firmalardan aldığı sahte faturalarla Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Caner Polat'a ait firmalara paylaştırıldığı, sonrasında da Milda Gayrimenkul isimli firmaya aktarıldığının tespit edilmesiyle ilgili konuşan Engin Polat, böyle bir durumun mümkün olamayacağını, sahte fatura olup olmadığını bilmediğini söyledi..

MALİ MÜŞAVİRİ AHMET GÜN PARAVAN ÇIKTI
Dp Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketini ise anne annesine gelir olsun diye onun üzerine yaptığını söyleyen Engin Polat, firmanın işlemlerini vekâleten babasının işlettiğini belirtti..

MASAK raporunu görmediğini belirten Engin Polat, raporda geçen sahte fatura sistemini kabul etmediğini, 3 yıldır tanığı Ahmet Gün'ün mali müşaviri olduğunu, paravan firma olarak çalıştığı tespit edilen Gün Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik Hizmetleri şirketi hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

SAÇTIĞI MİLYONLARDAN HABERİ YOK
Babası Sezgin Polat'a yatırdığı 85 milyon nakit parayla ilgili ise Engin Polat, yoğunluğundan dolayı banka işlerini babasının hallettiğini tekrarladı..

Halit Polat'a 65 milyon lira, Enes Çetinkaya'ya 73 milyon lira aktarılmasıyla ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Polat, eşinin firmalarda yapılan işlemlerden haberi olmadığını, ticari yönetimin kendisinde olduğunu ve eşinin işin sosyal medya-tanıtım boyutuyla ilgilendiğini belirtti.

SIK HAT DEĞİŞİKLİĞİNE "HUZUR" KILIFI
Sürekli telefon hattı değişikliği yaptığıyla ilgili olarak ise Engin Polat, hattının bilindik olmasından dolayı tanımadığı kişilerden mesaj aldığını, bu amaçla gsm hatlarını zaman zaman güvenlik ve huzur amacıyla değiştirdiğini aktardı.

"MISTIK" SOSYAL MEDYA HESAPLARINI YÖNETİYOR
Soruşturma kapsamında tutuklanan Mustafa Özalp'le ilgili de yakın arkadaşı olduğunu, çevrede "Mıstık" olarak bilindiğini, reklam ajansı olduğunu, şubelerin sosyal medya hesaplarını yönettiğini, aynı zamanda Dilan Polat Ankara Mamak ve Dilan Polat Çorum şubelerinin ortağı olduğunu beyan etti.

"EŞİM İŞİN REKLAM BOYUTUNDADIR"
Son olarak suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Polat, "Şirketlerimin faaliyetleri tamamen yasaldır. Olayın odağındaki Milda Gayrimenkul tamamen benim, eşimin ve hatta babamın birikimlerinin yeni işlere sermaye olacak, referans olması amacı ile yasal işlemler ile yüksek kredibilite oluşturmak amaçlı şirket bünyesinde toplanmasından ibarettir. Sahte fatura iddialarını kabul etmiyorum, kimse ile bu amaçla görüşmedim, kimseden bu yönde talepte bulunmadım, kimsede benden böyle bir talepte bulunmadı, tüm gelirlerim yasal kayıtları, defterleri mevcuttur. Vergi borcum yoktur, eşimin bu şirketlerin yönetimindeki tek rolü ismini kullanarak sosyal medya reklam işlerini yapmaktadır, finansal sorumluluk bana aittir, iki çocuğum var, örgütsel bir faaliyette bulunmadım" dedi..

DİLAN POLAT'IN İFADESİ DE ORTAYA ÇIKMIŞTI
Eşi Engin Polat ve aile üyeleriyle birlikte haklarında kara para aklama, vergi kaçırma gibi birçok suçtan soruşturma başlatılan Dilan Polat'ın emniyette verdiği ifadenin detaylarına GÜNAYDIN ulaştı.

İfadesinde ilk olarak 2007 yılında çalışmaya başladığını ve aynı yıl evlendiğini belirten Dilan Polat, 2014'den sonra doğum fotoğrafçılığı yapmaya başladığını ve o zamanki aylık gelirinin 7-10 bin lira olduğunu, ünlülerin fotoğrafçılığını yapınca sosyal medyada tanındığını anlattı.

Polat, daha sonra kadınların vücutlarını güzelleştirmek için güzellik merkezi açtığını, sermayesini hatırlamadığını, firmasının aylık gelirini bilmediğini, bu işlerle eşinin ilgilendiğini ileri sürdü.

ÜZERİNE KAYITLI MAL VARLIĞI ÇOK, HABERİ YOK
İfadesinde üzerine kayıtlı bir mal varlığı olup olmadığını bilmediğini söylerken Dilan Polat, Güzellik Kozmetik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin üzerine kayıtlı olduğunu ve ortağı bulunmadığını, geçmişte ise Dionseps adlı firmada Nez Demir ile ortak olduklarını ama ortaklığın artık devam etmediğini söyledi..

Kendisine sorulan Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Şirketi ne ait 16, kendisine ait ise 12 tane mal varlığı değerleriyle ilgili ise sadece Çekmeköy'de oturduğu ev hakkında bilgisi olduğunu dile getirdi.

"SOSYAL MEDYA KİTLEM KAZANDIRIYOR"
MASAK tarafından tespit edilen banka hareketlerini hatırlamadığını belirten Dilan Polat, "Çok yoğun çalışıyoruz. Çok yoğun talep görüyor. Sığamıyoruz bile. Şu anki dükkânımıza, sosyal medyada bir story attığım zaman bile yüzlerce paket satılıyor. Sosyal Medyada attığım 24 saatlik story 6 milyon görüntülenme alıyor. Dolayısıyla da birçok kadına ulaşabiliyorum. Bundan ötürü de Dilan Polat Güzellik Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinden kazancım olmaktadır" dedi..

Rise And Shine firmasının sadece reklam yüzü olduğunu söyleyen Dilan Polat, "Firma sahibinin yetkilisinin Engin'in yengesi Nilgül Yılmaz olduğu biliyorum. Bu firmaya şahsi hesabımdan ya da firmalarımdan bir para akışı olup, olmadığını bilmiyorum" dedi.

ÖNCE MAGAZİNİ SORDU SONRA "SİL" TALİMATI VERDİ
Çalışanı Burcu G. ile iş yerine polis geldiği gün konuşmaları ortaya çıkan Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat şok etti..

Telefonda çalaşanıyla konuşan Polat'ın çalışanına magazincilerin orada olup olmadığını sorduğu, ardından çalışanının telefonu polislere verdiğini söylemesi üzerine "WhatsApp konuşmalarını ve grupları silin" şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı.

Bu konu hakkında ifadesinde gruplarda fotoğrafları olduğunu ileri süren Polat, "Bu grup bizim önce/sonra grubumuzdur. (işlemlerden öncesi ve sonrası atılırdı.) Benimde orada vücudumun fotoğraflarının olması, ayrıca müşterilerimizin müstehcen görüntülerinin olması sebebiyle endişe ettim. Eşim Engin Polat'ın "Cansu telefonu vermesin..." şeklindeki görüşmesi bu telefonun şahısların kendi şahsi cep telefonu olmasından ötürü bizimle alakasının olmadığından böyle bir cümle kullanmıştır" dedi.

DİLAN POLAT VE ÇALIŞANININ KONUŞMALARI
Konuşmanın İçeriği:
BURCU GÜLEN : alo
DİLAN POLAT : efendim burcu
BURCU GÜLEN : dilan hanım şey cansunun telefonunu aldılarda onlarda galiba
DİLAN POLAT : cansunun şahsi telefonunu niye alıyor ki
BURCU GÜLEN : bilmiyorum sen buranın nesisin dedi ondan sonra işte cansu dedi ki müdürüyüm dedi alayım telefonunu dedi aldı (diğer hedef engin polat konuşur: cansu telefonunu vermesin ne alakası var)
BURCU GÜLEN : aldılar direk mesajları
ENGİN POLAT : avukat geliyor avukata söylesin
BURCU GÜLEN : dilan hanım bence siz dilan hanım bence siz şey yapın mesajları geri çekin bizde hemen çıkalım gruptan silelim yönetici siz misiniz grubu direk silin
DİLAN POLAT : grupları komple sil hayatım temizlede sonra hepsini.

Konuşmanın İçeriği:
BURCU GÜLEN : alo efendim dilan hanım

DİLAN POLAT : ordalar mı hala
BURCU GÜLEN : evet evet hala burdalar şey şuan girişte bilgisayarları filan kontrol ediyorlar cansuyla birtanesi de yukarı filan çıktı hala burdalar
DİLAN POLAT : magazin falan geldi mi
BURCU GÜLEN : yok yok magazin yok da zaten bizim kadınlar magazin gibi dilan hanım DİLAN POLAT : hımm BURCU GÜLEN : yani gelmesine de çokta gerek yok bence hepsi çekiyor çünkü
DİLAN POLAT : izin vermeyin
BURCU GÜLEN : şey avukat naparlarsa yapsınlar hiç bir şey yapmayın diyor yani cansunun telefonu aldırmamış galiba
DİLAN POLAT : almışlar mı
BURCU GÜLEN : he hazalında almışlar cansununda almışlar siz yolda mısınız geliyor musunuz
DİLAN POLAT : hıhı yoldayım canım
BURCU GÜLEN : tamam tamam dilan hanım

AVUKATINI TANIMIYOR
Avukat Ahmet Gün'ü ise çok tanımadığını söyleyen Dilan Polat, "Kendisini 3-4 kez gördüm, kendisine Seyhan Soylu'yla aramda olan husumet için dava vermiştim. O davada avukatlığımı üstlendi. Bundan ötürü ben kendisine herhangi bir ödeme yapmadım ama şirketten ödenmiş olabilir. Ahmet Gün'ün şirketlerdeki rolünü bilmiyorum" ifadelerini kullandı..

"BİZ ÖRGÜT DEĞİLİZ AİLEYİZ"
Dilan Polat ifadesini "Biz çalışarak bu günlere geldik. Biz aileyiz örgüt değiliz. Sosyal medyada erişmiş olduğum takipçi kitlesi dolayısıyla ticaretimiz büyüdü ve bu günlere geldi. Sosyal medyada hakkımda geçen medya baskısı dolayısıyla iftiralar, yanlış beyanlar yapıldı. Tamamen ticaretimizi yapıp bunu da yasal şekilde faturalandırıyoruz. Her şey kayıtlı, Üstümüze sosyal medya baskısından ötürü atılan iftiraları, kara para aklama, bahis örgüt yasaklı maddeler gibi suçları ret ediyorum. Ben böyle bir suç oluşumunun içinde olmadım..

Gelirim tamamen yasaldır. Beni seven milyonlarca insan vardır. Herhangi bir kampanya yaptığım zaman Şubelerim ve kendi merkezimde tabiri caizse iğne atacak yer olmuyor. Herhangi bir açılışa gittiğimde bile bütün sokaklar sevenlerimle doluyor, fotoğraf çektirmekten insanlarla tanışmaktan yemek bile yiyemiyorum. Deprem zamanında deprem bölgelerine binlerce yardım yaptım. Sevenlerimin desteğini alarak, yine aynı şekilde yangınlarda hasta çocuklarda yardımlarım oldu" sözleriyle bitirdi.

KEDİCİKLERE KOMŞU OLDU
Hürriyet'te yer alan habere göre; Dilan Polat ve Engin Polat'ın da arasında olduğu 12 kişi, tutuklanmalarının ardından yüksek güvenlikli olduğu için İstanbul Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne koyuldu. Dilan Polat'ın kaldığı kadınlar bölümünde Adnan Oktar'ın 'kedicikleri' ile terör örgütü üyesi kadınlar da kalıyordu.

KURALLARI ÖĞRENDİ
Üst aramasından geçirildikten sonra karantina koğuşuna alınan Dilan Polat'ın yanına kardeşi Sinem Sıla Doğu ve aynı dosyadan tutuklanan Nilgül Yılmaz da verildi. Oldukça yorgun görünen Dilan Polat, cezaevine kabul işlemlerini yapan memurlara çocuklarıyla nasıl görüşebileceğini sordu.

Dilan Polat'a haftada 10 dakika telefon görüşmesi yapabileceği, ayda 3 kez kapalı görüşe çıkabileceği, bir kez ise açık görüşte ailesiyle görüşebileceği anlatıldı. Cezaevi görevlileri Dilan Polat'a isterse 6 yaşından küçük olan oğlunu da yanına alabileceğini hatırlattı.

Ancak Dilan Polat bu söylenenler karşısında üzüldü ve gözyaşlarını tutamadı. Cezaevi görevlileri de Dilan Polat'a, "Çocuklarınızın iyi olduğu konusunda haberler çıkıyor. Merak etmeyin" diyerek moral vermeye çalıştı.

Günlük harcama tutarının 750 bin TL'yi bulduğunu geçen aylarda açıklayan Dilan Polat'ın cezaevinde harcayabileceği tutar da belli oldu. Dilan Polat'a en çok vurgulanan kural ise haftada sadece 2 bin 500 TL harcayabileceği oldu. Cezaevindeki mahkûmlar aileleri tarafından yatırılan paranın bir hafta boyunca sadece 2 bin 500 TL'sini kantinde harcayabiliyor. Kantinde para geçmiyor. Cezaevinde kalan kişi kantinden almak istediği şeyi bir gün önceden yazdırıyor, ertesi gün de teslim alıyor. Kantinden aldığı şeylerin ücreti, cezaevi müdürlüğündeki hesabından düşülüyor. Dilan Polat ve koğuş arkadaşı olan kardeşi Sinem Sıla Doğu ilk gecelerini kısa bir sohbetin ardından uyuyarak geçirdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat çifti ve aile üyelerinden el koyulan 27 şirkete kayyım atanması talebinde bulundu. Başsavcılık gerekçe olarak şirket çalışanlarının bu süreçte mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.

KIYAFETLERE DE SINIR
Ancak yanlarında pijamaları olmadığı için kıyafetleriyle yatmak zorunda kaldılar. Dilan Polat, avukatları ya da yakınları tarafından getirilecek bunlar haricindeki elbiselerini cezaevine sokamayacak: "Bir adet palto, üç adet tişört, bir adet manto, iki adet pijama takımı, iki adet hırka, 1 adet spor ayakkabısı, dört adet pantolon ve etek, bir çift kışlık ayakkabı, iki adet elbise, bir adet iskarpin, bir adet eşofman, bir kol saati, dört adet gömlek ve bir adet içlik ve iki adet kazak."

Öte yandan Dilan Polat soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan 6 kişiden Mustafa Özalp ve Uğurcan Ayyıldız da tutuklandı.

İSTERLERSE BULUŞABİLECEKLER
Dilan Polat'ın en çok ilgilisini çeken hak ise cezaevinde eşlere yönelik tanınan açık görüş hakkı oldu. Dilan Polat'a isterse bu hakkını kullanabileceği de anlatıldı. Dilan Polat ve Engin Polat'ın istemeleri halinde, Marmara İnfaz Kurumu'nda bu haktan faydalanabilecekleri belirtildi.

.

Haber : AA

Yorum Yap

19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde 'Gençlik ve Spor Festivalleri' düzenlenecek

19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde 'Gençlik ve Spor Festivalleri' düzenlenecek

  • 0
  • 0
Atmaca, taraftarına sessiz veda etti 0-0

Atmaca, taraftarına sessiz veda etti 0-0

  • 0
  • 0

Rize'nin yüzölçümü kaç kilometrekaredir?