Gündoğdu Limanı'nda kirlilik isyanı: Yabancı tekneler denizi zehirliyor

  • 2
  • 1

Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fatih Kopuz, limanda yaşanan çevre kirliliğine sert tepki gösterdi.

Kopuz’a göre Rize’ye ait olmayan, İstanbul, Samsun, Trabzon ve Hopa gibi farklı illerden gelen büyük balıkçı tekneleri, Gündoğdu limanını adeta çöplüğe çeviriyor.

Kopuz, bu teknelerin sintinelerini, atık sularını ve hatta tuvalet atıklarını denize boşalttığını belirterek duruma isyan etti. 

“Burası büyük liman olduğu için hepsi Gündoğdu’ya giriyor. Ama girerken de arkalarında kirlilik bırakıyorlar. Denizimizi, kıyımızı, limanı kirletiyorlar.” dedi.

Kooperatif yönetimi, konuyla ilgili olarak Sahil Güvenlik ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikâyetlerde bulundu. Yapılan denetimlerde 4 tekneye ceza kesildi, ancak Kopuz’a göre bu caydırıcı olmadı.

“Şikâyet ettikçe daha beterini yapıyorlar.” diyen Kopuz, limanın her geçen gün daha fazla kirlendiğini vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu:

“Denizlerimizi kirletenlere karşı gerçek yaptırımlar uygulanmalı. Bu liman Rize’nin. Biz temiz tutmaya çalışırken başkalarının gelip kirletmesine sessiz kalamayız. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • HK

    Burda balıkçı tekneleri fishpomp ile dökme hamsi yüklemesi yapıyor ve balık yağlı olduğu için denizin yüzeyi balık yağı kaplanıyor.Görünen krem rengi balçık balık yağıdır eğer yıkanırsa çıkar ammavelakin kurur ise anca kimyasal bir temizleyici ile çıkar

    Cevap yaz
Yorum Yap

Uzman Dr. Karagözoğlu’ndan ’çocuklarda gece idrar kaçırma’ uyarısı

Uzman Dr. Karagözoğlu’ndan ’çocuklarda gece idrar kaçırma’ uyarısı

  • 0
  • 0
Alkol nedeniyle bacağını kaybettikten sonra hayatında yeni sayfa açtı

Alkol nedeniyle bacağını kaybettikten sonra hayatında yeni sayfa açtı

  • 0
  • 0

Pazar'da küçük bir adacık üzerinde yer alan tarihi kalenin adı nedir?