Günebakış'ın gündeme yanlış bakışı

Günebakış'ın gündeme yanlış bakışı

  • 1
  • 0

Rize Artvin Havalimanının taleplerinin dile getirilmesinden rahatsızlık duyan Günebakış gazetesinin haberi Rize’de tepki çekti. RTSO Meclis Üyesi İsmail Hakkı Sandıkçı, yazdığı yazıda konunun Trabzon Havalimanı olmadığını niye kendi üzerlerine alıp tartışma haline getirdiklerini anlamadığını belirtti.

Gazete yorum haberinde Rize Artvin Havalimanı başta olmak üzere Ovit Tüneli gibi dev yatırımların ‘atıl yatırımlar’ olarak göstermesi Rize kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Gazete yorum olarak yaptığı haberinde “Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 40 dakikalık mesafede Rize'ye yapılan havalimanı bölge için hiç şüphesiz gerekli ve önemli bir destinasyon. Ovit Tüneli gibi atıl bir yatırım olmasına rağmen Rize'nin şuur altında yatan Trabzon'la mücadele Havalimanında da kendini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Trabzon Havalimanındaki yoğunluğu örnek vererek, Rize'de yeterince yolcu olmamasını göz ardı ederek, "Rize'ye fazla uçak verilmediği için yolcu olmuyor." gerekçesine sığınıp konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ilettiklerini söylemesi ve kamu oyundan destek beklemesi Trabzon'da ciddi rahatsız uyandırdı. Lakin Rize'nin Trabzon derdi hale bitmedi. Bu kez RTSO Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı İsmail Hakkı Sandıkçı yazılı bir açıklama yaparak tam da mukayese yapıp " Amacım Rize-Trabzon kıyaslaması asla değil." demesi Rize'nin Trabzon ile derdinin hiç bitmeyeceği gösterdi. 350 bin nüfuslu Rize'yi  dışardan Trabzon'a gelen günlük 200 bin nüfusla birlikte 1 milyonluk Trabzon ile mukayese eden RTSO Meclis Üyesi Sandıkçı'nın ilginç yazısını yayınlıyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

İsminin de geçtiği bu haberden oldukça rahatsız olduğunu dile getiren RTSO Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı İsmail Hakkı Sandıkçı, “Ben buralıyım, burada yaşıyorum. Buradaki havalimanından faydalanmak isterim. Bununla ilgili ne yapabilirizi konuşmamız gerek. Konu Trabzon değil, niye kendi üzerlerine alıp tartışma haline getirdiler anlamıyorum. Konumuz Trabzon değil, konumuz Rize Artvin Havalimanı. Toplumda herkesin konuştuğu söylentiler vardı. Trabzon’daki baskıyı attırmaya çalışıyorlar. Orada ki potansiyeli artırmak hem de yeni havalimanına ihtiyacı gündeme getirmek. Kapasiteye göre uçuş artırılıyor. Halbuki Rize’de modern çok büyük bir havalimanı yapıldı. Burası sadece Rize’nin değil, bölgesel bir yatırımdır. Trabzon Havalimanını kullanırken ihtiyacımızı giderdiği için kullandık. Sadece Trabzon’un değildi. Bölgeden insanlar gitti geldi. Rize’de yeni güzel bir havalimanı yapıldı neden kullanılmıyor. Yazdıklarımda ve dile getirmek istediklerimde özne Trabzon değil, Rize’nin kapasitesinin kullanılmamasıydı” dedi.

Özellikli konularının havalimanına ek ve yeni seferlerin konulması olduğuna değinen Sandıkçı, “Rize ilinde mükemmel bir havalimanı yapıldı. Burada çoğu zaman bilet bulamıyoruz. Sadece Ankara İstanbul direk uçuşları var. Şimdi ise Umman için seferler açıldı. 30 Haziran’da Trabzon’dan 145 uçak seferi varken Rize’den aynı gün 13 seferin olmasındaki orantısızlık ne yazık ki bizim havalimanın kapasitesinin kullanılamamasındandır. Umman’dan Salam Air firması 1 uçuş gönderdi diye Rize’de bayram havası estirdik. Aynı tarihte Trabzon’dan 12 dış hatlar uçuş gerçekleşti. Kapasite yeterli her şey yerinde neden yok? O zaman bunu bilerek yapıyorsunuz. Burada siyasilerde gerekli açıklamaları yapmalı. Bu nedenler ortaya konulmalı. Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı basın açıklaması yaptı fakat Ak Partili vekillerden ses çıkmadı. Bize açıklama yapsınlar bir şeyler söylesinler” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Rize'de genç nüfus oranı 13,4 oldu

Rize'de genç nüfus oranı 13,4 oldu

  • 0
  • 0
Rize'de ortalama hanehalkı büyüklüğü azalış gösteriyor

Rize'de ortalama hanehalkı büyüklüğü azalış gösteriyor

  • 0
  • 0

M.Ö 64 yılında Pazar ilçesini kurduğu tahmin edilen Romalı lider kimdir?