HAK-İŞ, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarını Bakan Işıkhan'a iletti

HAK-İŞ, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarını Bakan Işıkhan'a iletti

  • 1
  • 0

HAK-İŞ’in 48. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli mevsimlik ve geçici işçilerin taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti.

Toplantıda, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları, Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy, Rize HAK-İŞ İl Başkanı Fatih Kandemir ve HAK-İŞ'in diğer il başkanları katıldı. 

Arslan ayrıca, HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümü dolasıyla düzenlenen Sempozyuma katılım sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in çalışma hayatına ilişkin görüş ve önerilerini içeren raporunu sundu. 

Arslan sunduğu dosyada, Geçici ve mevsimlik işçilerin uygulamaya yönelik sorunlarının çözümü, Kamu Çerçeve Protokolü ile imza altına alınan 696 sayılı KHK ile kadro alan işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, nakil ve becayiş haklarının tanınması, 6772 Sayılı Kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dâhil edilmesi, KİT’ler başta olmak üzere kamuda kadro alamayan alt işveren işçilerin kadro alması gibi talepleri bir kez daha dile getirildi.

Arslan toplantıda yaptığı konuşmada ise "Belediye ve belediye şirketleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarını çok iyi biliyor ve tam çözümü için kesintisiz mücadele veriyoruz. Mevsimlik kamu işçilerinin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürelerde hak kayıplarının engellenmesine yönelik hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. 

Arslan ayrıca kadro dışı bırakılan tüm kamu taşeron işçilerinin kadroya alınması gerektiğini, 6772 Sayılı Kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirket işçilerinin de dahil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Öz Gıda-İş Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ da, “HAK-İŞ’in sayesinde taşeron ve kamuda çalışan diğer işçilerin kadro meselesi dahil olmak üzere birçok farklı sorun çözüme kavuşturuldu, ancak mevsimlik işçi sorunu hala çözüme kavuşmayı bekliyor” diye konuştu.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Rize Tapu Müdürlüğü personellerinden Şamil Arslan vefat etti

Rize Tapu Müdürlüğü personellerinden Şamil Arslan vefat etti

  • 0
  • 1
Apartman bacasına sıkışan kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

Apartman bacasına sıkışan kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

  • 0
  • 0

Gündoğdu ne zaman belde olmuştur?