Kaçkar Dağları'ndaki heliski etkinliğinde 13. hafta heyecanı yaşanıyor

Kaçkar Dağları'ndaki heliski etkinliğinde 13. hafta heyecanı yaşanıyor

  • 0
  • 0

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, heliski tutkunlarını ağırlamayı sürdürüyor.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Bölgede üç helikopterle başlayan faaliyetin bugün tamamlanacak 13. hafta etkinliğine Fransa, Türkiye, İsviçre ve İtalya'dan 20 kişilik sporcu kafilesi katıldı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olduğu bölgede kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra kar yağışı nedeniyle helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçiriyor.

Bölgeye snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlanıyor.

Nisanın ortasına kadar sürmesi planlanan etkinlik için bu yıl 400'e yakın sporcu akredite oldu. Sezonun bu zamanına kadar 200'ün üzerinde sporcu faaliyete katıldı.

Haber : AA

Yorum Yap

Amasya’da plastik ham madde yüklü TIR’dan 13 kaçak göçmen çıktı

Amasya’da plastik ham madde yüklü TIR’dan 13 kaçak göçmen çıktı

  • 0
  • 0
Türkiye, fındık ihracat sezonunun ilk üç ayında 547 milyon doları aşkın gelir sağladı

Türkiye, fındık ihracat sezonunun ilk üç ayında 547 milyon doları aşkın gelir sağladı

  • 0
  • 0

2020'de vefat eden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Rizeli güreşçi?